Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18120320 www.bgdnes.bg

Марта Вачкова обожава белите си коси

  • Тв водещата се отърва от дисковата херния
  • На 64 години актрисата плува и не иска да си тръгва от морето

Марта Вачкова се гордее с белите си коси и не се страхува от остаряването. Чаровната актриса вече е на 64 години, но продължава да е винаги лъчезарна и да граби с пълни шепи от живота. Марта има много приятели, които я обожават, но най-близките хора до нея са колегите й Владо Пенев и Катето Евро. Веселата компания много харесва да обикаля красиви кътчета из България и света и да купонясва като за последно.

Реклама

Наскоро Вачкова се пребори с голям проблем, който я мъчеше в последните години. Актрисата претърпя операция от дискова херния, заради която почти се беше обездвижила.

"Докато снимахме "Откраднат живот", непрекъснато отлагах операцията, но когато свършиха снимките, успях да вместя и това в графика си - разказва дъщерята на великия Григор Вачков. - Много съм доволна, че отметнах този проблем, защото живеех с жестоки болки. След това си направих всякакви изследвания, за да се успокоя, че всичко е наред."

Актрисата се гордее с годините си и никога не боядисва косата си. Рядко слага грим и предпочита да изглежда естествено. От дете мечтае за чисто бяла коса и завижда на баба си, докато майка й дълги години няма нито един бял косъм.

"Луд фен съм на всичко естествено и нормално и бялата коса, и ходенето без грим, и това, че се снимам без грим, е продължение на идеята ми за живеене - обяснява актрисата пред "24 часа". - В началото, когато започнах да си пускам бялата коса, всички жени и приятелки около мен ми казваха: "Луда ли си?", "Ще се състариш!", "Защо го правиш, толкова си младолика?". Сега всички те ми казват: "Блазе ти, как искам и аз". Да си правиш различен цвят на косата, разбирам, но да прикриваш белите си коси, не го разбирам. Харесвам това преминаване в следващата възраст и искам всички да го видят, не искам да залъгвам никого, че с мен става нещо друго. Аз си обичам моите бръчки, те са от смях, от радост", казва Марта Вачкова.

Актрисата съветва да се пие много вода, да не се пушат цигари и да имаме хубави емоции. "Колкото пъти минете през чешмата, плискайте лицето си с вода", казва Марта, която е научила този съвет за млада кожа от Йорданка Христова.

Реклама

Вачкова поддържа младежкия си дух на морето. Обожава също така планината и вилата си в село Бойковец. Марта и приятелите си правят страхотни купони на морето, въпреки че актрисата обича по-усамотени плажове. Любимката на поколения зрители обожава да плува и трудно излиза от водата. "Плувам, плувам, плувам... и нямам насита", казва актрисата и тв водеща. Тя дори притеснява близките си, защото понякога влиза твърде навътре в морето и почти се губи от поглед.

Вачкова дълги години води битка с килограмите, въпреки че пухкавите форми са част от нейния чар. На няколко пъти тя сваля драстично теглото си благодарение на различни диети. В момента отново е отслабнала с 10-ина килограма, което си пролича на театралните награди "Аскеер". Дори и когато не е на диета, Вачкова се храни здравословно и следи показателите на тялото й да се в норма.

Голямата гордост на Марта е дъщеря й Рада, която вече е пораснала млада дама. Тя е плод от брака с нейния бивш съпруг Радостин Миладинов. Едно от малкото неща, за които актрисата съжалява, е, че не се е омъжила навремето за сродната си душа Владо Пенев, който бил одобрен лично от баща й Григор Вачков. Двамата не стигат до брак, но са почти неразделни от вече четири десетилетия.

"Толкова години сме заедно и толкова неща сме преживели - казва за нея Владо Пенев. - Това, че не сме се оженили, не е грешка. Може би точно това е запазило тези отношения, които имаме до момента."

Четете още

Марта Вачкова била напълно обездвижена

Марта Вачкова била напълно обездвижена

Марта Вачкова взе автограф от Катрин Деньов

Марта Вачкова взе автограф от Катрин Деньов

Марта Вачкова на разходка с приятелки по женски (СНИМКИ)

Марта Вачкова на разходка с приятелки по женски (СНИМКИ)

Марта Вачкова на домашна софра с Рачков и Владо Пенев

Марта Вачкова на домашна софра с Рачков и Владо Пенев

Реклама
Реклама
Реклама