Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18121478 www.bgdnes.bg

Синът на легендата Жо Дасен възпя България

Технически причини спряха видеодуета със знаменития му баща

Хитът на великия френски изпълнител от 70-те Жо Дасен - "Америка", се роди в нов вариант - "България". Изпълни го Жулиен - синът на легендарния шансоние, в зала 1 на НДК в четвъртък вечер и взриви залата, която стана на крака и избухна в аплодисменти. Това бе и кулминацията на спектакъла, в който по-малкият от синовете на незабравимия Жо пя шлагерите на великия си баща. Дами на всички възрасти се преродиха като с вълшебна пръчица във франкофонки и изпяха заедно с Жулиен и неговата дуетна партньорка Лорен Дьовиен песните, които над 50 години продължават да вълнуват със същата сила сърцата на хората по цял свят с неповторимия си романтизъм.

Наследникът на Жо Дасен се извини, че по технически причини не е осъществил в София своя видеодует със знаменития си баща, който вече 15 години пълни най-престижните зали в Европа и Америка. Но духът и гласът на френската суперзвезда на 70-те бяха повече от живи на сцената в София. Незабравимите мелодии, възкресени от Жулиен, стимулираха пиара на звездите Атанас Лазаров да завърти танц със своята сценична половинка - певицата Галя Георгиева, а от място ги аплодираше бурно в артистичен черен тоалет ВИП кулинарката Веси Цюрбрюк.

Реклама

"Аз съм най-големият фен на татко!", довери синът му. Когато Жо Дасен напуска този свят, Жулиен е само на 5 месеца. "С брат ми Джонатан бяхме отгледани от баба и дядо, от други роднини. За съжаление и майка ни Кристин си отиде много рано", обяви с нескрита болка от сцената синът на легендарния изпълнител. Той посвети любимата песен на баща си - "Ако ти не съществуваше", на паметта на родителите си. "Но сега зрителите са моите най-близки роднини! Те са моите братя, сестри и братовчеди!", изля емоциите си Жулиен.

Той довери още, че е изучавал неуморно години наред гласа, сценичното поведение, мимиката, жестовете, облеклото на своя прочут баща, изгледал е по много пъти записите от телевизионните предавания с негово участие. И въпреки че може да ги повтори дословно, Дасен-син влага и своя "нота" в пътуващия спектакъл "Имало едно време... Жо Дасен". На сцената 43-годишният певец възкресява у публиката не само носталгията, но и надеждата, че "светът ще се промени" - също прочуто парче от репертоара на звездния му баща.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама