Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18145275 www.bgdnes.bg

Кучето на Людмила Филипова е най-красиво

Детската мечта се сбъдна!

Немският дог Зенит на писателката изпаднал в смъртоносна агония на третия ден от престоя си в хотел за кучета

Домашният любимец на Людмила Филипова стана шампион на България. Щастливата новина съобщи стопанката му специално за в. "България Днес". Породистият Зенит на писателката си тръгна от националната надпревара, която се проведе през уикенда в Елин Пелин, с няколко награди, като най-престижните от тях са "Млад гранд шампион на България" и "Млад шампион на България". Най-високите отличия в потрфолиото на красавеца са чудесна възможност внучката на покойния вече член на Политбюро Гриша Филипов да атакува европейски и световни форуми за красота за кучета.

Реклама

"Как се отглежда шампион ли? Доста трудно, с медицинските грижи, качествена храна и добавки, всеки ден тренировки за физика, поведение и синергия със стопанина, но пък човек се радва на 24 часа обич и щастие", каза внучката на някогашния министър-председател на България през 80-те на миналия век.

Любимецът й Зенит, който живее под покрива на авторката на романа "Войната на буквите", е немски дог и наскоро навърши 16 месеца. "Тази порода бе детската ми мечта, изборът ми да взема Зенит е доста добре обмислен, защото той се привързва силно към стопанина си и аз не мога да пътувам никъде без него", сподели Филипова.

Преди време й се наложило да пътува и тя едвам намерила хотел за кучета в столицата, който се съгласил да поеме грижите за любимеца й, защото: "Когато хората го видят, се плашат от вида му". След като оставила кучето си в хотела, то спряло да се храни, да пие вода и изпаднало в агония от тъга по Людмила. "На третия ден, като се върнах от пътуването ми и като отидох да си го взема, той умираше. За съжаление, в България почти нищо не се знае за тази порода. Това са най-благородните и най-любвеобилните кучета на света, които векове наред са селектирани да бъдат компаньони на хората. Те се привързват силно и са страхотни за тази цел, но при раздяла агонизират до смърт от мъка по любимия си човек", разказа писателката.

Авторката на романа "Смисълът: енциклопедия на бъдещето" редовно пуска снимки в социалните мрежи на своето куче. От тях личат любовта и грижите, които стопанката полага за обичливия любимец. Зенит й отвръща със същата нежност и преданост, като на фотосите той или е гушнат в стопанката си, или гальовно е отпуснал глава в скута й.

"Кариерата на Зенит тепърва започва и той ще покорява още много върхове", убедена е Славина Иванова от клуба "Немски дог България".

Четете още

Людмила Филипова гостува на изложение във Франкфурт

Людмила Филипова гостува на изложение във Франкфурт

Людмила Филипова ОЦЕЛЯ при буря, светкавици и порой в Рила

Людмила Филипова ОЦЕЛЯ при буря, светкавици и порой в Рила

Людмила Филипова използва кучето си за прахосмукачка
Людмила Филипова използва кучето си за прахосмукачка

Людмила Филипова използва кучето си за прахосмукачка

"Войната на буквите" без втори сезон?

"Войната на буквите" без втори сезон?

Реклама
Реклама
Реклама