Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18238925 www.bgdnes.bg

Yngwie Malmsteen с титаничен концерт в Пловдив (Фотогалерия)

Легендарният китарист Ингви Малмстеен свири близо два часа пред 5 хилядна публика в Античния театър - Пловдив.

Подкрепян от инструментите на бандатаси на сцената зарадва почитателите си с най-големите си хитове, създадени през тези почти 40 години живот на сцената.

Реклама

Malmsteen е икона на рок музиката, световно известен със своята виртуозна техника, мелодични композиции и енергични изпълнения. Той е носител на множество награди, има номинации за Grammy и е продал над 10 милиона албума в цял свят. В Пловдив ще имаме уникалната възможност да чуем виртуозните изпълнения на любимия му и легендарен Fender Stratocaster!

Malmsteen е нео-класик, вдъхновение за голяма част от съвременните китаристи, музикант с неподражаем личен стил и виртуозна техника. Той стартира забележителния си музикален път с групите Steeler и Alcatrazz, но ярко изразеният му личен стил и силен индивидуализъм бързо го качват на магистралата на блестящата му соло кариера. Той е работил с десетки легендарни музиканти, между които са Joe Satriani, Steve Vai, Al Di Meola, Zach Wylde, Derek Sherinian, Joe Lynn Turner, Jeff Scott Soto, Doogie White, Tim "Ripper" Owens и много други.

Снимки: Юлиян Савчев

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама