Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18366278 www.bgdnes.bg

Цирковата легенда Александър Балкански: Заплатите не стигат, не живеем добре

Има хора, които едва оцеляват, коментира първата Мис България Бранимира Антонова 

"Не вярвам, че българинът живее добре! Не мисля, че заплатите стигат."

Това категорично заяви пред "България Днес" цирковият артист Александър Балкански по повод годишната класация на Световната банка, която определи България като страна с висок среден доход и я постави редом до държави като САЩ и Германия.

Реклама

Със средно 7050 евро (13 783 лева) активи на човек българите изпреварваме Бразилия, Румъния, Русия и Турция. След дълги години на доход, по-нисък от средния, това е положителен знак за страната ни, но не означава, че българинът е забогатял, коментират експерти.

"Не смятам, че тази статистика е вярна. Средна работа е у нас - гражданите се стискат, икономисват, спестяват. Все пак освен спането и яденето има и други важни неща" коментира още Балкански.

"България Днес" потърси за мнение и Мис България 1967 г. Бранимира Антонова, която смята, че заплатите са високи, но само в някои работни сектори.

"Познавам млади хора от ай ти сферата, които взимат доста странни и огромни заплати. Говорим за законно работещи хора. Те обаче са малцина и работят онлайн за чуждестранни фирми", разказа Антонова, която е първата миска в родната история.

Легендарната красавица твърди, че има драстична разлика между хората, които работят в сферата на информационните технологии, и повечето българи.

"Заплатите им са огромни! Ако ги разделим с другите, може би се получава добър коефициент, но аз съм нормален човек и познавам доста граждани, които просто живеят много трудно. На оцеляване са", категорична е Антонова.

Четете още

Александър Балкански: Срам ще е да загубим Нургюл! Вероятно ще избере друга държава!

Александър Балкански: Срам ще е да загубим Нургюл! Вероятно ще избере друга държава!

Царят на цирка Александър Балкански: Номинираха ме за "Мишлен"

Царят на цирка Александър Балкански: Номинираха ме за "Мишлен"

Балкански: Внуците ми са седмо поколение циркови артисти

Балкански: Внуците ми са седмо поколение циркови артисти

Цирковият артист Александър Балкански:  Папа Йоан Павел Втори ми подари броеницата си

Цирковият артист Александър Балкански: Папа Йоан Павел Втори ми подари броеницата си

Реклама
Реклама
Реклама