Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1836726 www.bgdnes.bg

Лайза Минели чукна 67 години

 

Днес неповторимата Лайза Минели навършва 67 години. Лайза Мей Минели е родена на 12 март 1946 година в семейството на известната актриса Джуди Гарланд, изиграла Дороти във "Магьосникът от Оз"-1939-та, и режисьора Винсънт Минели. Основно е била отгледана в студията на MGM, докато родителите ѝ прекарват почти цялото си време там, и прави първият си дебют на година и два месеца във филма "In the Good Old Summertime" (1949). През 1951 г. родителите й се развеждат, а на следващата година майка ѝ се омъжва за Сидни Луфт, пише Уикипедия.

На шестнадесет годишна възраст Лайза заживява сама в Ню Йорк, в борбата си за своя собствена кариера в шоубизнеса. Първото ѝ признание, идва за ролята ѝ в „Best Foot Forward" през 1963 година. Година по-късно, Джуди Гарланд, кани Лайза да участва заедно с нея в представление на „London Paladium". Шоуто жъне успех мигновено, и на второто представление, Лайза бива включена за постоянно. Представянето на Лайза в Лондон се превръща в повратна точка в кариерите и в отношенията на майка и дъщеря. Публиката всеотдайно се влюбва в Лайза и Джуди Гарланд, съзнавайки, че Лайза е вече възрастна, със своя собствена кариера. По време на това шоу, Лайза се запознава с първият си съпруг, Питър Алън, приятел на Джуди.

Едва на 19-годишна възраст, Лайза печели наградата „Тони" и бива номинирана за наградата „Оскар" на 23-годишна възраст за ролята си на Пуки Адамс, във филма "The Sterile Cuckoo" (1969). Тя печели „Оскар", за ролята си на Сали Боус, във филма "Cabaret" (1972). 70-те години са много натоварени за Лайза. Постоянно се снима във филми, участва в представления и музикални изяви. Тя и неин добър приятел на име Халстън, са редовни посетители на „Studio 54", най-известният диск- клуб в света. Има два брака и два развода - с продуцента Джак Хейли младши и Марк Жиро, известен скулптор.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама