Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1847062 www.bgdnes.bg

Депутатски бисери: Няма ли поне един член, който да ви задоволи?

Избрано от народните избраници:

Няма ли член, който
да ви задоволи?


Четири години депутатите се изнасилваха, ругаха и прегръщаха

Надя Панкова

Четири години народна власт, четири години цирк. С такова подобие на стар соцлозунг може да се опише част от работата на 41-вия парламент. Бисери, нападения, поливане с вода и дори обвинения в изнасилване съпътстваха депутатите по време на тежката им работа като законотворци.


Най-фрапиращите гафове забъркаха и най-известните депутати. Правната шефка Искра Фидосова бе обвинена от колегата си Емил Василев от РЗС, че го е изнасилила в тоалетната на събранието. "Две плочки са пукнати, а умивалникът се клати", описа резултатите от похождението Василев в мейл до медиите. Фидосова запази презрително мълчание към клеветата. Василев не спря дотук и се ступа с шефа на герберите в парламента Красимир Велчев в кафенето, а след това лисна чаша вода в лицето на депутата Тодор Великов, докато той говореше от трибуната.

Реклама


"Госпожо Манолова, няма ли да намерите поне един член, който да ви задоволи", изцепи се от трибуната Георги Андонов от ГЕРБ към капризната соцдепутатка и фразата стана легендарна. С "К...ви, сбогом" като поздрав към колегите си пък напусна предсрочно парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Самият той не пропусна да влезе в словесна битка с Яне Янев, който нарече "долен ляв педал" на ГЕРБ, тоест съединител, а Янев поиска тогавашната му съпруга Капка в леглото си, за да докаже мъжествеността си.

 Венцислав Лаков от "Атака" пък тества по уникален начин новата система за гласуване - намаза с гланц за устни бутоните, за да види дали работят. Нощните заседания по бюджета, Изборния кодекс и здравните закони бяха безчет, а бисерите от тях всеки може да си препрочете... в сайта на парламента.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама