Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1849937 www.bgdnes.bg

Армията погна Бар Рефаели

Израелската армия остро протестира срещу участието на топмодела Бар Рефаели в официална пиар кампания.

Външното министерство в Тел Авив реши да наеме 27-годишната блондинка за рекламиране на страната, пише в. "Аарец". Това ядоса военните и те изпратиха гневно писмо до дипломатическото ведомство. Причината е, че Бар така и не е отбила военна служба, задължителна и за жените в еврейската държава.

Реклама


"Човек, който не е служил в армията, не може да представлява държавата. Това намеква, че ние игнорираме и прощаваме отклоняването от служба", посочват армейците.

Предисторията на конфликта е дълга. Хубавицата, родена през 1985 г. в градчето Ход Хашарон, упорито отказва да облече униформа. През 2007 г., когато военните здраво я погват, тя се жени в последния момент за семеен близък и така избягва влизането в казармата. Скоро след това се развежда. Израелски организации заплашват с бойкот модния канал "Фокс", излъчващ реклами с нея, след което двете страни постигат компромис. Рефаели, която живее в Ню Йорк, посещава няколко пъти ранени израелски войници.


Същата година в интервю за в. "Йедиот Ахронот" тя запита: "Защо да е добре да умра за Израел? Не е ли по-добре да живея в Ню Йорк?". После един от генералите открито призова да не се купуват рекламирани от красавицата продукти.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама