Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1857777 www.bgdnes.bg

Къщата на Ванга пълна с духове

Невероятни истории разказват жителите на Рупите. Те се кълнат, че местостта, където са разположени къщата и църквата на Ванга, открай време е епицентър на необичайни явления. Освен че изворната вода в двора лекувала безплодие и куп други болести, вечер над ливадите се забелязвала странна светлина. Чували се и тайнствени гласове.

Според мълва, носеща се в региона, духове превзели къщата на Ванга. Те били на покойници от Израел, загинали при самолетна катастрофа през 1955 година. Летателният апарат бил свален с ракета земя-въздух в пограничния район. Останките паднали в Рупите. Тогава комунистическите власти не дали гласност на трагедията и аеропланът бил записан в графата безследно изчезнали. Загинали 58 души - мъже, жени и деца.

Реклама

Местните твърдят, че духовете на жертвите до ден днешен не намирали покой. С някой от тях ясновидката разговаряла приживе. Те й споделяли, че страдат, задето не са погребани и близките им нямат информация за тях. В Рупите са убедени, че Вангелия Гущерова е знаела цялата истина за катастрофата, но е била предупредена от комунистите да мълчи.

Съществува легенда, че и духът на самата ясновидка не си е тръгнал. Стоял си на Рупите и разговарял с останалите духове. Ванга се чувствала обидена и упорито отказвала да се пренесе в друго измерение.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама