Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1857917 www.bgdnes.bg

Митко Щерев пише книга за Лили

Композиторът Митко Щерев работи върху роман за българската естрада от времето на социализма с работно заглавие "Възходът и падението на Мими".

Сюжетът ще се върти около младо момиче от малък град, което покорява столицата с гласа си. Щерев твърди, че има поне пет български певици с подобна съдба, но читателите със сигурност ще видят в лицето на главната героиня неговата стара врагиня Лили Иванова. Колкото и да бяга от автобиографичния елемент, сензационното четиво не би могло да се отнася за друга освен за примата на българската естрада, с която Щерев работи още от 25-годишен.

Реклама

 

В началото на 70-те той създава оркестър "Маковете", който съпровожда Лили в нейните турнета. Въпреки голямото приятелство и шлагерите, които създават заедно през десетилетията, двамата се скараха за авторските права върху парчетата и композиторът забрани на гранддамата да изпълнява неговите хитове.

Романът ще бъде третата книга на Щерев, който преди седмица представи научнофантастичната "Гостенка от Космоса" в родния си Ямбол. Музикантът дори се кани да филмира произведението, в което главната героиня Ева, по прякор Бижуто, влиза и в еротични приключения.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама