Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/21669871 www.bgdnes.bg

"Вкусът на България" тръгва по пътя на виното

Тази събота от 11:00 ч. по Би Ти Ви

Новият епизод на „Вкусът на България" - тази събота от 11:00 ч. по bTV, ще отведе зрителите в живописните Източни Родопи – място на дълбоки традиции и плодородни почви. Гроздето е основната реколта в района, а винопроизводството – основен поминък. Хората тук знаят, че от хубавото грозде се правят пивки вина.

Приключението в събота ще започне само на два километра от гръцката граница, където се намира избата с най-голям капацитет в цяла България. Тя разполага с над 7000 декара грозде, което се бере основно на ръка. И докато водещата на предаването се разхожда из невероятните лозя точно по време на гроздобер, нейният събеседник ще й разкаже повече за производството на вино и баланса на вкусовете, нужен за постигане на отличен вкус.

Реклама

Втората винарна, която Мария Жекова и зрителите ще посетят, е в близост до град Свиленград . Там, освен на пивките вина, заедно ще се насладят и на рисунки, запечатали местните традиции и обичаи. Мястото носи духа на любовта на баща към дъщеря – бащата е производителят на вино, а дъщеря му е талантлива художничка.

Водещата ще дегустира различно сортове вино и ще разбере повече за процеса на обработката и производство на вино. По време на своето кулинарно пътешествие водещата ще се докосне и до традиционни и неочаквани вкусове. Мария ще опита и култовите за Родопите – трахана и ахчак, а самата тя ще приготви гриловано овче сирене, гарнирано със грозде и ароматни подправки.

Не пропускайте новия завладяващ епизод на „Вкусът на България" – тази събота от 11:00 ч. по bTV.

Предаването се произвежда с грижа към природата и с уважение към историята. Екипът продължава да прилага принципите на „грийн филминг", сертифицирани от британската платформа albert (BAFTA) – с минимално използване на пластмаса, оптимизация на ресурсите и намален въглероден отпечатък.

Четете още

Продължава приключението на "Вкусът на България" в сърцето на троянския балкан

Продължава приключението на "Вкусът на България" в сърцето на троянския балкан

Стари рецепти "на нов глас" и вълнуващи срещи в Троян в новия епизод на "Вкусът на България"

Стари рецепти "на нов глас" и вълнуващи срещи в Троян в новия епизод на "Вкусът на България"

Победителката от "Мастършеф" Мария Жекова: Имах личен проблем заради храната

Победителката от "Мастършеф" Мария Жекова: Имах личен проблем заради храната

Белослава показва как пълни зелка с наденица и праз на Бъдни вечер

Белослава показва как пълни зелка с наденица и праз на Бъдни вечер

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама