Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2425223 www.bgdnes.bg

Куц тигър ръфа конско месо

Борислав РАДОСЛАВОВ


Инцидентът с гръмналия бойлер в кухнята на варненския зоопарк оказа обратно действие. Вместо хищници, пернати и бозайници да останат гладни, обитателите на морския зоокът се радват на по-обилно меню от всякога.

Куцият тигър Геро, чиято лапа бе откъсната при схватка с лъв, вече се наслаждава на конско месо.

Реклама

"Изяжда по 6 кг. Щастлив е и блажено си е вирнал краката след пищната гощавка. Правим му и нов кът, който ще е по-голям и вече по европейски стандарти", разкри пред "България Днес" управителят на зоологическата градина в морската столица Иванка Стоянова.

Става дума за ремонт на стара клетка, където някога се е помещавал ягуар. За последно мястото пък е било обитавано от щъркели.

Прекрасно се чувства и мецаната Свобода, която ученик боядиса в синьо. Спонсор дари специална машинка за подстригване, с която беше махната козината й.

"Друг спонсор й предостави дини и сега я храним с тях. Няма да я познаете, нищо не й личи. Хората много й се радват, а тя е в чудесно настроение", разказа шефката на зоокъта.

Община Варна ще поеме разходите по възстановяване на щетите. Кухнята пък вече е преместена в стаичката за отдих на работниците.

"Знаем да се помещаваме и в 5, и в 25 квадрата. За нас е важно животните да са добре. Щастливи сме, когато те са щастливи", обяви управителя на зоопарка.

Все още се търсят осиновители на трите лъва Симба, Косара и Вяра.

"Всеки казва колко голямо желание има, а накрая всичко остава на думи. Само обещания, които се забравят после. Едно безкрайно говорене само", разкри Иванка Стоянова.

Реклама
Реклама
Реклама