Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2425436 www.bgdnes.bg

Прея може да е Бионсе, но е мързелива

Здравко от "Ритон":

Венелина ИВАНОВА

"Не съм расист! Ако бях, 35 години публиката нямаше да ме обича и да пълни залите", категоричен е журито на "Музикална академия" Здравко от дует "Ритон". Само преди дни той обиди чернокожата участничка в предаването Прея. Той заяви, че изпълнителката може само да му чисти къщата. Думите му предизвикаха буря от коментари в интернет. Фенове на шоуто не просто го обвиняват открито в расизъм. Те настояват заради скандалните си изказвания Здравко да бъде отстранен от журито на предаването.
Самият Здравко призна, че още в началото на музикалното риалити е посъветвал красавицата да отслабне, и обясни защо: "Защото тя не е тип Адел, за да си позволи излишни килограми, Прея е атрактивна и темпераментна, тип Бионсе, красавица е, трябва да свали някое килце, но това не е обида, а полезна, добронамерена към нея препоръка".
Здравко разказа, че знае за тежкото детство на момичето и че я съжалява като човек. "Знам също така, че няма постоянна работа и че има качествата да се развие като певица, защото тя в момента е кандидат-певица, но трябва да се вслушва в съветите, не само моите, а на цялото жури и за нищо на света не трябва да пропуска шанса, който й дава академията. Ядосвам се, повярвайте ми", разпали се менторът.
Пак разпален в студиото, той настоял, че ако момичето иска да стъпи професионално на музикалната "магистрала", трябва да бъде по-упорита и да не се отдава на мързел и на манипулации. "Защото в противен случай ние няма къде другаде да се срещнем, освен ако не те наема на работа в къщата ми", казал Здравко.
"Аз съм работодател, счетоводството ми плаща заплати на 12 музиканти, казах й това от позицията на работодател на музиканти, но ако тя продължава така, мога да я назнача само в градината ми на работа", обясни Здравко.
По негови думи мнителността на Прея по време на академията ще й изиграе лоша шега след края на снимките на риалитито. "Защото не работи достатъчно и ще бъде много разочарована след края, пропуснала шансовете си и подведена от един човек. Аз я критикувам не защото я мразя, а защото виждам качествата й и се аргументирам професионално за критиките си", отсече още ритонецът.
После откровено призна: "Ядосвам се, не спя, моето поколение е друго, но обществото ни днес е стъпило върху балон от интриги и злоба, а думите ми са извадени от контекста, жалко е, ако Прея им се поддаде".


Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама