Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2759336 www.bgdnes.bg

Фолкпевици на гурбет за ЧНГ

Иво АНГЕЛОВ

Фолкпевици масово избраха да пеят навръх Нова година в чужбина, показа проучване на "България Днес". Зад граница ще се запътят не само по-малко популярни имена, но и едни от най-добрите изпълнителки в жанра.

Причината за "бягството" - фолкпевиците ще приберат по-високи хонорари от заведенията в чужбина, а и ще съчетаят празниците с пътуване.

Реклама

Една от най-актуалните певици в попфолка - Емануела, ще посрещне Нова година по изключително нестандартен начин. Тя бе ангажирана от туроператорска фирма и навръх 31 декември ще впечатлява с глас и визия празнуващи на яхта, която ще плава по Босфора. След това изпълнителката ще весели българи и жители на Истанбул в местния ресторант, като интересът към изпълнителката е много голям.

"Поръчах си изработката на специална рокля, с която да се появя в новогодишната нощ. Ще се представя с два тоалета, които специално съм си приготвила за празника. Разбрах, че има много желаещи да се забавляваме заедно, така че купонът ще е голям", коментира пред "България Днес" Емануела. Тя призна, че няма нов мъж в живота си и ще пътува до турската столица заедно с озвучителя си.

Турция е една от най-предпочитаните дестинации за гостуване на родни фолкизпълнителки. Теодора също ще пътува за Нова година до южната ни съседка. Татяна също ще пее там, като нейното участие ще бъде в заведение в Чорлу, където има голяма българска колония и интересът към родните ритми е особено голям. "В последните няколко години се развивам доста добре, а и ангажиментите ми го показват. Графикът ми е препълнен, а за Нова година съм ангажирана в Турция, където ще празнувам с всички наши сънародници там", похвали се Татяна, която е от около десетилетие в попфолка.

Западна Европа също ще бъде атакувана от родни изпълнители. Майсторът на кючеците Амет ще има участие в Германия. Изпълнителят от дълги години живее в Белгия, като преди време дори възпя проститутките във витрините с парчето си "Джамовете". За тази Нова година обаче той ще отскочи до съседна Германия. В страната на вурстчетата и бирата участие ще има и мустакът на републиката Милко Калайджиев. Там той ще пее заедно с младата си колежка Теди Александрова, която е негово откритие и едно от най-новите попълнения на музикална компания "Пайнер".

Протежето на Ивана от музикалното предаване "Гласът на България" - Роксана, също ще напусне страната ни покрай новогодишните празници. На 31 декември тя ще гостува в Белгия, докато нейната колежка Валентина ще се изявява във Франция.

Реклама

"За пръв път толкова много изпълнители избират да пеят в чужбина в новогодишната нощ. Големите имена в жанра са "резервирани" още месеци предварително, така че за останалите им колеги не остава възможност да "хванат ръка" при разпределението на участие. Други пък предпочитат да пеят зад граница, тъй като хонорарите там са доста по-щедри и често заплащането им чужбина е като това в България, но сумата не е в левове, а в евро", коментираха хора от музикалния бизнес.

Най-големите имена в попфолка ще бъдат по родните заведения. Най-добрата изпълнителка в жанра през последните години - Преслава, ще бъде в столицата. Тя ще пее в култовата дискотека, където съсобственик е бизнесменът Петко Димитров. Преди време двамата изживяха бурна любовна история, но в момента са много добри приятели. Вероятно това е било причината Преслава да избере точно тази дискотека. В публичното пространство вече се появи информация, че за участието си ще прибере 8000 лева. Същото е заплащането и за изявата на Ивана, но все още публично не е съобщено къде ще пее айтозлийката.

 

Коцето на морето, Андреа в дискотеката му

Фолкпевецът Константин ще ходи на море в средата на зимата. Изпълнителят ще забавлява гостите на хотел в курортен комплекс Златни пясъци.

Твърде е вероятно край морето Коцето да бъде заедно със съпругата си Надя, за да могат заедно да се насладят на посрещането на новата година.

По същото време колежката му Андреа ще пее в... неговата дискотека. Изкусителната блондинка ще извива глас в заведението му в Студентски град. Практика е изпълнителите да имат участия във фамилни заведения, за да се пести от хонорари. Така например миналата година Галена пя в комплекса на мъжа си Галин в Арбанаси. Тази година обаче ще припечелва пари в дискотека в Стара Загора. По същия начин Коцето няма да пее в собственото заведение, а ще е на другия край на България.
Анелия ще е в пловдивски ресторант, а Райна ще се изявява в СПА хотел във Велинград. Ивена ще пее в Пампорово, докато Джина Стоева ще купонясва в софийско заведение. Гергана ще изпълни хитовете си на площада в Златоград, докато Славена ще се изявява в Перник, а Ерик в Търговище.

 

Мария няма да работи


Фолкпевицата Мария със сигурност ще предизвика най-голяма завист сред колежките си.

Вместо да работи в новогодишната нощ и да забавлява други хора, тя ще бъде в компанията на близките си хора. Приятелят й - милионерският син Христиан Гущеров, отдавна забрани на половинката си да обикаля по заведенията и да заработва хонорари. На празници пък е изключено тя да работи.

Колежките на Мария вече открито се дразнят, че тя само пуска нови песни и снима клипове, без да обикаля по заведенията из страната. Гущеров е толкова щедър финансово, че тя няма нужда да работи като голяма част от фолкгилдията.

Реклама
Реклама
Реклама