Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4083853 www.bgdnes.bg

100 бона за Ивайла Бакалова

Моделката прибира огромно обезщетение, след като се потроши в "Къртицата"

Ивайла Бакалова ще получи солидно обезщетение заради инцидента с нея по време на шоуто "Къртицата". Цифрата, на която може да се надява манекенката, е 100 хиляди лева. Във вторник вечерта топмоделът бе настанена в болница.

Бакалова пострада изключително тежко след мисия в риалити шоуто. Участниците бяха изстрелвани с катапулт и се приземяваха върху мрежа, обезопасени с въжета по време на състезание. Силният камшичен удар на въжето е станал причина Ивайла да получи тежка полифрагментна фрактура на крака, обясниха лекарите на моделката. Веднага след случката тя е откарана в столична болница, където претърпя операция.

Реклама

"Ивайла е добре. Контузията й е тежка, но тя ще се възстанови. Няма да остане инвалид за цял живот. Нашите прогнози и очаквания са тя да се оправи в рамките на два месеца", коментираха лекарите от „Софиямед“.


Тежката й травма слага край на участието в предаването.

Заради драмата с бившата Мис България продуцентите на предаването Иван и Андрей се забъркаха в огромен скандал. Веднага след като се разбра за случилото се с манекенката, те бяха нарочени от зрителите на шоуто като основни виновници.
"Виновни сте. По-добре запазете мълчание, докато приключи прокурорската проверка. Най-вероятно по ваша вина момичето ще остане инвалид. Впрочем, за да подлагате хората на такива брутални изтезания, вероятно сте се подсигурили с надежден за вас договор, включително и при вариант с настъпване на смърт", избухнаха ядосани зрители в официалния сайт на предаването само минути след инцидента.

Контролът на състезанията в подобни риалити предавания се извършва при много строги мерки за безопасност за участниците. При подобен инцидент всеки от тях има клауза в договора за неустойка. Вратичка обаче е дали инцидентът не е вследствие на невнимание на самия участник. В такъв случай продуцентите биха били невинни. За да се забрави случаят възможно най-бързо, Бакалова ще получи огромна сума от 100 хил. лева като обезщетение. Самите Иван и Андрей са разстроени от случилото се.
"Ивайла е не просто участник в предаването, тя е наш личен приятел и изключителна дама с истински боен дух. Стискаме й палци, помагаме й с всичко, което можем, и следим непрекъснато състоянието й. Ние ще й помогнем с каквото можем", споделиха продуцентите на предаването. Иван изрично поясни, че Ивайла в никакъв момент не ги е обвинявала за случилото се и го приела просто като нелеп инцидент.

Въпреки тежкия инцидент Ивайла не получи подкрепата на най-близките си хора. Баща й Божидар Бакалов не иска и да чуе за нея. Миската от години е във война с родителя си. Тя на няколко пъти споделя, че е ставала жертва на насилие и побои като малка. Божидар Бакалов твърди обратното. Според него дъщеря му е лъжкиня.
"Няма какво да помагам на Ивайла. Аз не гледам това предаване, не знам какво е станало. Винаги съм се дразнел, като видя Ивайла. Тя говори само глупости, лъжи. Освен това е много зле възпитана от нейната майка. Нямам нищо общо с нея", категоричен бе Божидар Бакалов пред "България Днес". Той не крие, че дори няма да се обади на дъщеря си, за да я пита как е.

В момента за Ивайла се грижи цял екип от лекари. Все още не е ясно докога миската ще остане в болница.

Предаването прокълнато

"Къртицата" е прокълнато предаване, се говори все по-настойчиво в шоусредите.
Инцидентът с Ивайла Бакалова не е първият в шоуто. Още в пилотния епизод на шоуто Индира Кисимова бе ужилена от скорпион. Оперният певец Стоян Бончев пък получи фатална контузия по време на приятелския мач между отборите на Вини Джоунс и Илиян Киряков. Травмата го отведе директно в спешното отделение на столична болница. Специалистите установиха лошо счупване и бяха категорични, че деликатното му състояние изисква сложна медицинска интервенция и дълго възстановяване. Този неочакван инцидент прекрати участието му в предаването. Друг участник - Емил Русев, получи хипертонична криза и също стана пациент на столична болница. След обстойни прегледи лекарите му разрешиха да се върне обратно в играта.

Реклама
Реклама
Реклама