Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4096936 www.bgdnes.bg

Откриха прилика между Кончита Вурст и мумия в Британския музей

Откриха поразителна прилика между Кончита Вурст и мумия в Британския музей. Мумията, която била купена на търг от Британския музей, е положена в женски саркофаг. Има розова пола и видими млечни жлези. По отношения на пола, на откритата през 1835 година мумия, никога не е имало съмнение - останките са на жена, пише "Комсомольская правда".

Историците даже твърдели, че тя е била танцьорка, а името й било - Мутеммену. Единственото, което ги смущавало, била нарисуваната на лицето й брада. Учените така и не можели да си обяснят какво символизира това.

Реклама

Неотдавна обаче на мумията на брадатата танцьорка била направена компютърна томография. Оказало се, че това всъщност са останките на 20-годишен мъж, висок около 1, 70 м.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

"Гърдите на мумията се оказаха подплънки. Подобни подплънки има и на бедрата. Целта е да се придаде на мумията по-женствен вид, който би съответствал на образа на Мутеммену приживе", казва Джон Тейлър, куратор на отдела за Древен Египет и Судан в Британския музей.

Сега хипотезата е, че Мутеммену действително е бил танцьорка и се е обличал в женски дрехи, но за да привлича повече публика е носил брада. Това означава, че шокиращият образ на Кончита Вурст изобщо не е оригинален, а е бил създаван още през хилядната година преди н.е. Освен това и Кончита не е "жена с брада", а мъж с рокля и се казва Томас Нойвирт. Между другото, Кончита живее с брадатия танцьор Жак Патрик, с когото много си приличат по външност.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама