Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4171005 www.bgdnes.bg

Приказки от пясък в Бургас

Приказки от пясък! На тази красота могат да се насладят от днес бургазлии и гостите на града по време на тазгодишния Фестивал на пясъчните скулптури. Той се открива тази вечер от 19 ч. в парк "Езеро" до конната база.

Темата на изданието е именно да се пресъздадат приказки чрез пясък. Композициите ще бъдат 20, а в тях ще има вплетени над 65 персонажа. Сред приказките от пясък ще бъдат спечелилият „Оскар“ анимационен филм "Замръзналото кралство", а също и "Дон Кихот и Санчо Панса", "Маша и мечокът", "Астерикс и Обеликс".
Тази година творците, които ще се включат в създаването на фигурите, са от Ирландия, Чехия, Украйна, Русия, Полша. Идеята е фестивалът да бъде по-внушителен и по-голям като мащаб.

Реклама


За направата на пясъчния фестивал ще бъдат ползвани наличните 5500 т пясък. По традиция изграждането на пясъчните фигури започна през май. Откриването днес ще стартира с концерт на групата "Джанго Зе". Всички посетители на откриването ще могат да разгледат пясъчните герои безплатно.


След това ще се въведе вход, като цените на билетите тази година са като миналогодишните - 1 лв. за учащи и пенсионери, 2 лв. за групово посещение и 3 лв. за възрастни. И тази година децата и хората с увреждания ще могат да разглеждат пясъчните фигури при вход свободен.


Лошото време доста затрудни артистите в създаването на техните шедьоври, но в крайна сметка те се справиха и скулптурите отново ще зарадват посетителите на фестивала.

Текстове:
Фигурите са доста големи и наистина впечатляват

Тазгодишната тема е за пресъздаване на приказка

Над 5000 тона пясък са били нужни, за да се създадат фигурите

Фестивалът се открива днес от 19 ч.

Снимки: Фестивал на пясъчните скулптури

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама