Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4394301 www.bgdnes.bg

Борис Гуджунов гасне с 200 лв. пенсия

Борислав РАДОСЛАВОВ

Борис Гуджунов се завръща на сцената!


Години след като естрадната звезда се капсулира в себе си заради тежките здравословни проблеми, отказа да дава интервюта и да се появява на обществени места, музикалната легенда подготвя дует с друг обичан наш изпълнител - Орлин Горанов.

Новината на "България Днес" потвърдиха пред вестника и двамата популярни изпълнители.

"Вярно е. От много години искам да запиша песен с Борето, той е гигант на българската естрада. Инициативата дойде от мен. Дано да има силите да се справи. Така сме ние, мъжете - държим се до последно", сподели пред "България Днес" Орлин Горанов, който в момента е един от четиримата треньори в музикалния тв формат "Гласът на България".

Реклама

Дуетната песен, с която, живот и здраве, големият Борис Гуджунов ще се завърне отново на сцената, е на етап аранжимент.
"Когато бъде готов, ще влезем в студио и трябва да я запишем. Борето е уникален талант и за мен ще е гордост да направим един добър проект. Такива сме ние - непоправими експериментатори, и искрено се надявам този наш проект да помогне на Борето. Това ни мотивира нас да вървим напред и да се борим с трудностите", сподели още Горанов.

Идеята за подобен дует назрявала в него години наред. Точният момент обаче настъпил сега. Дори и в оптимален вариант обаче песента ще бъде готова след Нова година.

"Както се казва - манджата е на котлона и когато стане готова, ще бъде поднесена. Искам да пожелая на Борето да ни бъде жив и здрав!", обърна се с усмивка към Гуджунов бъдещата му дуетна половинка.
Самият Борис Гуджунов също потвърди за готвената песен. Той отново проговори единствено пред "България Днес" години след като се затвори в себе си и престана да говори пред медиите.
"Да, готвим такъв проект. Ще видим какво ще стане", лаконично отговори популярният изпълнител от легендарното трио "БоБоБо".
"Болен съм, много съм болен", с разтреперан глас обяви певецът, оставил трайна диря в музикалната ни история.

Гуджунов мизерства с инвалидна пенсия от 200 лв. Има 30 години на естрадния подиум и само 6 г. трудов стаж. А с парите дори трудно си купувал лекарствата за сърце.
"Знаете как се живее с толкова пари. Знаете какво е положението на българските пенсионери. Дори не ми се говори. Всичко е толкова скъпо. Все пак може да нямам пари, но хора се сещат за мен, приятели все още имам", сподели изпълнителят на "Надежда".

През лятото Гуджунов прекара десет дни на морето заедно с близката си приятелка Йорданка Христова. "Вярно е, че изкарахме с Борето в Царево, където имам къща", сподели естрадната звезда, която срещу солиден хонорар се съгласи да съжителства с плеймейтка, фолкзвезда и рапър в къщата на „ВИП брадър“.
Заедно с Гуджунов и общи приятели двамата отбелязали и двете години от кончината на приятеля си Боян Иванов.

По-рано пак пред "България Днес" българският Том Джоунс разкри, че с пенсията си от 200 лева няма как да посети морето, та дори и за няколко дни.
"Не си спомням откога не съм бил в по-тежко положение", каза тогава Гуджунов. "Данчето Христова е една от малкото, която помага на колеги. Именно с нейна помощ и на Драго Драганов преди години се събраха пари за концерт по случай 70-годишнината на Гуджунов.

Реклама

Естрадният ни ас и до днес трудно се възстановява от тежката сърдечна операция, при която му бе поставена изкуствена клапа след преживян инфаркт. Оттогава казва, че не се страхува от смъртта.
Освен това певецът страда и от отключен диабет след катастрофата през декември 1971 г. Тогава той е сред малцината оцелели в самолетната катастрофа български артисти, които трябвало да излетят за турне в Алжир.

"Тази катастрофа е преломен момент в кариерата ми. Стана едно пречупване. Загубих и най-добрия си приятел - аранжора Николай Арабаджиев. Оттогава все вървя надолу, извън строя съм", с тъга споделя именитият ни изпълнител.

Тони Димитрова:Безкрайно го обичам!

"Обичам го безкрайно и много искам да го видя. Той има още какво да даде на сцената", обяви пред "България Днес" друга естрадна звезда - Тони Димитрова.
Двамата изпяха в дует една от най-обичаните песни "За кой ли път". Изпълнителката на "Ах, морето" бе една от най-щастливите заради подготвяния звезден дует, който ще изстреля отново на сцената Борис Гуджунов.
"Борето е прекрасен и много деликатен човек, дано да ни е жив и здрав още дълго време", сподели още пред вестника Тони Добрева.

Реклама
Реклама
Реклама