Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4394513 www.bgdnes.bg

Джаз примата Камелия Тодорова: Имам нов любовник!

Коя е тя?

Камелия Тодорова е родена в София. Завършва естрадния отдел на Националната музикална академия при Ирина Чмихова. В началото на 80-те години се обръща към поп музиката и към джаз наградите си прибавя Гран при от конкурсите "Златният Орфей" през 1980 г. и "Шлагерфестивал" в Дрезден от 1982 г. Четири сезона играе и в театър "4х4" и се снима в 6 филма, сред тях са "Прилив на нежност", "Бон шанс, инспекторе", "Търновската царица". През 1984 г. емигрира в Англия заради любовта си към продуцента Майкъл Кунтсман. През 1994 г. се завръща в България. Преподава джаз пеене в Нов български университет. Била е омъжена два пъти, разведена, с две дъщери близначки. Вчера тя излезе от "ВИП брадър".

Лили АНГЕЛОВА

- Г-жо Тодорова, респект и уважение, както казва Ники Кънчев. Вие, Данчето Христова и Евгени Минчев сте единствените ВИП в къщата.
- Ха-ха-ха, нека уточним - аз не съм била в изгнание или затвор вътре. Беше ми интересно, забавно и поучително. Първия стрес обаче го изживях снощи, защото не можах да спя цяла нощ, липсваше ми къщата. Може би защото там се заспиваше със светлини и шушукане, а сега си бях сама в леглото. Чух се с дъщерите си, но разбрах, че майка ми не е добре със здравето.

Реклама

- Близначките как са ви видели отвън?
- Казаха ми, че са излезли лоши снимки от лайфовете ни, но ние там не бяхме на фотосесия. Искам да кажа, че не съм толкова грозна, колкото ме изкараха там... (Смее се.)

- Как може да е грозна жена, за която поетът е написал "Господи, колко си хубава"?
- Говорите за стихотворението... Поетът Христо Фотев и Недялко Йорданов почти са ме отгледали от малка на пясъците в Бургас и Созопол. Бях на 5 години, когато арх. Тодор Кръстев, приятел на майка ми, ни запозна с Недялко Йорданов, а той пък с Христо Фотев. Лятото сме прекарвали заедно по плажовете, заравяха ме в пясъка, беше весело. Като станах на 15, Фотев вече бе написал "Колко си хубава". Но бях много малка, за да съм прототипът. По-късно направих концерт, който озаглавих "Колко си хубава".

- Определят ви като най-изисканата дама в поп музиката. Това резултат от възпитанието ли е?
- Да, това, което ме е оформило и ми е дало вкуса, е начинът, по който съм възпитана. Семейството ми нямаше комунистическо възпитание, никой от роднините ми не е бил партиец. Баща ми беше преводач и боравеше с три езика, беше френски възпитаник, роден в чужбина. Майка ми беше певица в хора на Светослав Обретенов, с доста красив контраалт, който загубва в края на 50-те и се насочва към друга професия.

- Защо жените в къщата не ви харесаха?
- Защото не умея да лицемернича. В мен виждаха абсолютната конкуренция. А сега, в края на предаването, всеки започна да играе за себе си - опитва се да завзема все повече територии. Но иначе никой не ме е разочаровал, защото хората вътре се държаха двулично. Но в крайна сметка исках да докажа, че съм нормален човек, независимо колко съм известна. А знаете ли, че вътре никой не знаеше нищо за мен? Нищо...Но аз не съм нито Камелия Воче, нито Йорданка Христова, нито Кали. Те се надпреварваха да разказват колко са велики и като певици, и като баби, и като стринки... Аз това не мога да го правя, не обичам да говоря за себе си.

- Вие обаче сте по-известна и от трите, взети заедно. Записвали сте с "Куин", работили сте с Майкъл Болтън, Джордж Майкъл, Бой Джордж...
- Да, бях първият артист на музикалната компания от Източна Европа. Приеха ме. Приличах им на скандинавка. При подписването на договора ме запознаха с барабаниста на "Куин" и му предложиха той да направи един нов ремикс на записа. Наложи се да отида в студиото на "Куин", където се появи цялата група, и така се запознах с мениджъра им Джим Бийч, с Фреди и Брайън. После с Фреди се срещахме на партита. Фил Колинс също много хареса парчето, което представих по MTV.

- А защо не готвехте на съквартирантите, знам, че умеете да правите 7 ястия само от карфиол?
- Ха-ха-ха, да, само веднъж готвих в къщата, когато го поискаха от мен. Но кухнята беше превзета от Камелия Воче и се отказах да доказвам каквото и да било. Плюс това, когато тръгвах да разказвам различни неща или да показвам артистизъм, Евгени Минчев ме прекъсваше с думите: "Забелязала ли си, че много говориш!". И аз реших да не приказвам повече.

Реклама

-Знаете ли, че Стефан Данаилов вчера откри парламентарния ни живот?
- Чух само по радиото, но съм изненадана, че още нямаме правителство. Иначе Ламбо е невероятен човек. Когато влизаш в екранен образ, трудно може да се избяга от усещането за любов и привързаност, то е задължително, защото живеем в ролите си два-три месеца. Имам само хубави спомени от играта си с Данаилов.

- Ламбо от години е в политиката. Вие също се кандидатирахте през 2011 г. за вицепрезидент с г-н Куцаров.
- Никога повече не бих се занимавала с политика. Допреди политическата ми кандидатура смятах, че няма по-мръсен бизнес от шоубизнеса, но не се оказах права. Сега нямам никакъв интерес и желание да съм част от политическия живот. Не ми се играе такава игра.

- А Бойко Борисов наистина ли ви е бил бодигард?
- Той беше бодигард на Майкъл Кунтсман, моя мъж, нает от него, за да охранява мен. Когато трябваше да дойда за снимки в България, той реши, че се налага да има бодигардове около мен. Известен период, докато бях в София, се движеха непрекъснато с мен. Дори спяха вкъщи. Нямах нужда от охранители и беше смехотворно. Но от Борисов съм останала с добри впечатления.

- Знаете ли, че Лили Иванова е изказала желание вие да спечелите формата?
- Лили е човек, който винаги е изпитвал хубави чувства към мен и аз към нея. Има обаче момент, когато ние сме заедно на сцената и тя винаги изключва микрофона ми. Е, разбира се, не тя, а инженерът й, с когото работи. Това не го разбирам. Но аз не се сърдя. Това е неин подход. Предполагам, че не е само към мен. Просто когато тя е на сцената, иска да е най-силна и не допуска друго присъствие над своето. Нейно право си е. Това, че се бори със зъби и нокти в кариерата си, е достойно за уважение от мен.

- Студентите ви сигурно ще аплодират участието ви в предаването?
- Студентите ми от НБУ са невероятно талантливи. Но аз не мога да си позволя да бъда просташки скандална. Защото трябва да пазя имиджа на артиста, който живее в мен.

- Кажете за съквартирантите, как ги видяхте отвътре?
- Намерих подход към Тачо, към Мартин, говорих си и с Влади Въргала. А Иво Аръков като че ли най-накрая се събуди. В началото сякаш беше в депресия и все спеше или ядеше. Сега вече е различен. Но знаете ли, нивото вътре е много ниско - плеймейтка, съблазнителка и любовница, за друго не можеха да си говорят тези момичета освен за гърди и любовници.

- Влюбена ли е Камелия Тодорова днес? На кого бихте изпели песента "Не ме гледай така, момче"?
- Да, имам си някой, в когото съм влюбена, но не казвам кой е. Не за друго, хората, с които аз контактувам, не искат да са в обществения живот. Имам си любовник, но защо трябва да казвам кой е той?

- Саня Армутлиева, жената, която ви разведе с първия ви съпруг Майкъл Кунтсман, отрова ли е?
- Аз такава дума не употребявам. Наричала съм я само змия. Има разлика. Да, тя разби семейството ми. И въпреки всичко моите отношения със Саня са нормални, нямам лоши чувства към нея. Това е по въпроса.

Реклама
Реклама
Реклама