Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4777115 www.bgdnes.bg

Актьорът Кръстьо Лафазанов: Директорът на Пловдивския театър ме тормози!

Лили АНГЕЛОВА

"Не съм халтураджия! С молба да престанете да ни тормозите, г-н директор Кръстев, вашето е овластена безотговорност. Поемам ударите ви, но без подлите ви удари под кръста. Но вие ме тормозите, а довечера трябва да играя с душата си."

Така изригна големият актьор Кръстьо Лафазанов пред "България Днес" по повод факта, че директорът на Пловдивския драматичен театър Кръстю Кръстев настоява постановката "Сако от велур" по Ст. Стратиев да се играе в баскетболната зала в Шумен.

Реклама

"Защо публиката в Пловдив да гледа представлението в театъра, а тази в Шумен - в спортна зала? Това е театрална постановка, не халтурка. Самият вие, директор Кръстев, разигравате на живо откъс от "Сако от велур" с вашата демагогия в режим на т.нар. демокрация", гневи се още Лафазанов, който смята, че директорът Кръстев е "добър актьор, но временно несправящ се директор".

Преди това големият актьор отказа да играе в постановката "Сако от велур" с писмо, в което сподели с публиката в Шумен: "Отказвам с риска да бъда обвинен в "непрофесионализъм" именно от уважение към авторите на художествената творба, колегите актьори от екипа, театралната публика на град Шумен и изкуството. Прощавайте каприза ми", написа Лафазанов.

Самият шеф на Пловдивския театър не вдигаше вчера телефона си. Според негови близки той е изключително притеснен от създалата се ситуация.
Режисьорът Борис Панкин е уведомил ръководството на Пловдивския театър за отказа на актьорите да излязат в спортната зала.

"Не разбирам да обявиш война на Къци Лафазанов, който е корифеят в професията си, що за самоубийство е това? Мястото, на което трябва да играем постановката, е с баскетболни кошове, но Стратиев ще се обърне в гроба, ако разбере къде трябва да играем! Хайде аз мога да имам колебания, но актьорите ще изпитат този дискомфорт, а публиката ще се разочарова. Само на няколко метра е местният театър. Нищо не пречи да се направят 2-3 представления там, защо? Аз разбирам, че трябва да се продават билети и да се печели, но не за сметка на качеството", сподели недоумяващото решение на Кръстев и режисьорът Панкин пред "България Днес".

Иначе представлението "Сако от велур" вчера се игра в Костинброд, на 10 юни ще гастролира в Благоевград, а на 17 в Пловдив.
"Въпреки проблемите ще направим всичко необходимо публиката в Шумен да види по подобаващ начин това произведение. Няма да ощетим хората", обясни още режисьорът Борис Панкин.

Реклама
Реклама
Реклама