Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5550015 www.bgdnes.bg

Галена окраде нотите на Оцко

Поредна творческа драма надвисна над чалга гиганта "Пайнер".
Фолкпевицата Галена се оказа хитра като лисица и тихомълком си присвои чужда песен, научи "България Днес".
Новото парче на Галя с участието на ромския славей Азис - "Пей, сърце", е дело на известния македонски композитор Йорданчо Василовски-Оцко. Песента, разказваща за живота на българските роми и заснета в циганска махала, е написана от Оцко преди време, още докато е част от музикална компания "Пайнер".
След като композиторът е изритан от Митко Пайнера след чутовен скандал, компанията многократно използва негово творчество, без да упоменава никъде авторството на песните.
Бесен от поредната гавра с него, Оцко пусна официално обръщение до медиите.
"Фирмата в правото си на издател на този продукт са пропуснали да съобщят съответните автори на дадената композиция, но държа да кажа, че са изрично и стриктно запознати с авторския колектив. Музиката е моя, а текстът е на Мариета Ангелова. Надявам се да съм внесъл яснота" - сподели обиденият композитор.
"България Днес" научи, че изявлението на Оцко е само началото на това, което е замислил лютият македонец. Той е категоричен, че този път няма да им се размине на бившите му работодатели и ще заведе дело срещу тях. Пред съда ще трябва да застане и фолкаджийката Галена, която най-много настоявала да запише въпросната песен.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама