Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5551703 www.bgdnes.bg

Животът на едно еднополово семейство (видео)

Миролюба Бенатова ни среща с еднополово семейство от две дами, които живеят заедно, избрали са да създадат деца и да ги отгледат заедно. Една е родила дете с донор, което сега е на 4 години. Другата сега е бременна с близнаци, предава Нова телевизия.

Те са консервативни жени на средна възраст. Росица от Айтос на 33 години. Златина от Пловдив на 39 години. Златина има дете. Росица е бременна с близнаци. Дотук нищо особено. Росица и Златина живеят заедно като интимни партньори от години. Не се крият, не лъжат, че са братовчедки. Заедно са избрали и донор за детето, което вече е на 3 години. Наричат го „нашето дете”.

Реклама

Двете жени са избрали да бъдат семейство с деца, въпреки че законът не им дава нито правата, нито задълженията на брака. Те вярват, че имат право да се наследяват една друга и да имат еднакви родителски права над децата, които отглеждат заедно. Срещата с тях показва едно от лицата на гей общността. То е неочаквано обикновено – ориентирано към дом, семейство, бит.

„Тяхното семейство няма никаква стойност пред държавата. Ако с единия стане нещо, другият няма как да му помогне. Факт е обаче, че няма статистика или научна фактология, която да казва, че гей двойките възпитават лоши хора. Дори статистически погледнато по-голяма част от престъпленията са извършени от хетеросексуални двойки”, коментира в студиото на "Здравей, България" Миролюба Бенатова.

Реклама
Реклама