Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5701786 www.bgdnes.bg

Ивайло Петев е двойник на Мравчо

Ивайло Петев изпълнява виртуозно кючеци, докато свири с цигулка. Не става въпрос за националния селекционер по футбол, а за негов същински двойник с прякор Мравчо.


"България Днес" откри поразителна прилика между треньора със съмнителни качества и майстора на цигулката Атанас Славов-Мравчо. Късата коса и огромните ококорени очи веднага приковават вниманието на хората около тях и са едни от общите им външни характеристики. Безкрайно протяжната усмивка също максимално доближава външностите на двамата мъже. Куриозното е, че Петев и Мравчо дори имат сходни телосложения и не впечатляват с огромен ръст.

Реклама


И докато Атанас Славов е един от най-добрите музиканти в България, то Петев не може да се похвали с успехи във воденето на националния отбор по футбол. Житейските пътища на двамата са коренно различни - Петев е родом от Ловеч, а Мравчо - от Сливен. Първият живее в София, а вторият в Пловдив. Мравчо забавлява хората и им носи радост, Петев им къса нервите и кара запалянковците да освиркват играчите му.


Петев е страстен почитател на попфолк музиката и нищо чудно да е кършил телеса на творби на Славов на "Експрес бенд". Безспорен връх в изявите на Мравчо е легендарният кючек "Кербала", където солото на цигулката и до ден-днешен се помни от меломаните, макар че от тогава минаха повече от 12 години. Също толкова години минаха и от последното участие на България на голямо първенство (б.р. - европейското в Португалия), като очакванията, че ще се класираме в обозримото бъдеще, не са никак големи.


Личността на Петев не беше подмината и от "Шоуто на Слави", където актьорът Тодор Башиянов умело се превъплъщава в образа на треньора. В предаването Петев е подложен на унищожителни шеги заради неуспехите си начело на националния отбор. Любопитен момент е, че гримьорите на шоуто се справят повече от отлично с пресъздаването на образа му, като физическата прилика на актьора със селекционера също е поразителна.


Сега пред Петев предстоят квалификациите за световното първенство в Русия през 2018 г., като очакванията за успех не са никак добри. В същото време на Мравчо му предстои участие в традиционния Фестивал на фолклорната носия, който се провежда през последните години в Жеравна.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама