Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5945274 www.bgdnes.bg

Режисьорът Николай Априлов: Емил Димитров е недооценен

Бившият водещ с грандиозен спектакъл за живота на легендарния изпълнител

Ина ИЛИЕВА

Грандиозен концерт-спектакъл в чест на Емил Димитров ще се проведе тази вечер в Музикалния театър.
Създателят на спектакъла "Емил - една изповед на певеца пред олтара на живота" е режисьорът и създател на хитовото детско предаване от близкото минало "Като лъвовете" - Ники Априлов.
Априлов е една от многото публични личности, които се вълнуват от съдбата на Емил, възхищават се на творчеството и постиженията му и държат споменът за него да остане във времето. Ето защо Ники се е нагърбил с тежката задача да опише в спектакъл живота на естрадната ни легенда, позовавайки се на достоверни факти от кариерата и лични преживявания на певеца.


"Емил Димитров е най-продаваният български изпълнител в света до ден днешен. В България хилядите комисии цял живот са се правили, че той не съществува, пренебрегвали са го, подценявали са успехите му. Всичко в моя спектакъл е разказано много коректно. Така, както той е оставил своите спомени. Благодарение на неговия син притежавам за временно ползване един ръкопис на Факира Мики, където той отбелязва всичко от 30-годишния живот на сцената" - разказва Ники пред "България Днес" за предстоящия си спектакъл.


Режисьорът се запознава с Димитров още по времето на "Като лъвовете". Априлов още си спомня как Емил е единственият изпълнител, който след всеки епизод се е обаждал, за да благодари, че децата са изпълнявали негова песен, и няколко пъти е бил гост в предаването.
В "Емил - една изповед на певеца пред олтара на живота" Априлов разказва в песни живота на легендарния ни изпълнител.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама