Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6139878 www.bgdnes.bg

Слави прави шоу с гимнастички

Ще прави спектакъл със златните момичета

Слави Трифонов е решил да копира Нешка Робева и да направи собствен пътуващ спектакъл с гимнастички, включително бивши състезателки от ансамбъла по художествена гимнастика.
Това споделиха пред "България Днес" запознати с проекта спортисти. Идеята е съвсем прясна, като намерението на Дългия е да прави грандиозни спектакли, с които да обикаля не само България, но държавите, в които има големи български общности. Точно както прави и трупата на Нешка "Нешънъл Арт", която също се състои от бивши гимнастички и гимнастици.
Мераците на Слави да обере лаврите от все още голямата известност на момичетата от бившия ансамбъл по художествена гимнастика се родили, след като видял грандиозния успех на бенефис-спектакъла им "Отборът" през ноември миналата година. Тогава състезателките на треньорката Ина Ананиева и капитанката Михаела Маевска препълниха зала "Арена Армеец" в столицата. Шефката на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева заяви, че интересът на феновете бил толкова голям, че се обмисля и втори бенефис. Спрягаха се дати в София, Русе, Варна, но до втори спектакъл така и не се стигна.


Така Слави Трифонов решил да не губи време и да прикотка мацките при себе си. Смятал, че няма да е проблем за него да убеди бившите националки, тъй като момичетата в балета му са предимно бивши гимнастички. Засега обаче намерението му да върже с проекта си Михаела Маевска, Цветелина Стоянова, Ренета Камберова, Християна Тодорова не можели да се похвалят с успех, разказват очевидци.

Реклама


Единствената от бившия ансамбъл, която поне към момента е дала съгласие да се включи в спектакъла, била едната от бившите резерви - Снежана Дечева. Дечева бе част от отбора четири години, макар да не бе под светлините на прожекторите. Снежана влезе като резерва след олимпиадата в Лондон през 2012 година. Игра на световната купа през 2013 година, както и в едно от съчетанията на световното първенство в Киев през есента на същата година. Въпреки че стоеше на по-задна линия, Снежана не криеше щастието си да е част от този отбор, особено по време на олимпиадата в Рио. Когато Ина Ананиева и останалите момичета се отказаха, Дечева остана около три месеца да тренира с новия ансамбъл, воден от треньорката Весела Димитрова. След това обаче обяви, че също се отказва. Докато другите момичета отдавна бяха взели това решение да се откажат още по време на бенефиса и имаха идеи с какво ще се занимават, Снежи се оказала малко неподготвена, споделят нейни приятели. Точно в този момент дошло предложението от Слави Трифонов да се включи в неговия проект и поне към момента тя склонила. Според бивши гимнастички Трифонов, който лесно се захласва по женската хубост, бил много доволен от този факт. Макар и не толкова известна със спортни участия, в спортните среди Снежана Дечева е известна като голяма красавица. Зеленооката брюнетка определено хваща окото на фотографите, а на част от снимките си е толкова зашеметяваща, че могат да й завидят почти всички български манекенки, силиконови плеймейтки и прочие.


"Само дано Трифонов не я накара да се боядиса руса, че той напоследък такива ги харесва", шегуват се познати на Снежана.
"България Днес" потърси коментар от "Шоуто на Слави" относно готвения проект. „В момента не разполагаме с информация, която да предоставим на медиите“, заявиха от там.


Нешка Робева:
Идеята на Слави е хубава

"Това, че ще има още един спектакъл, който да представя с нещо добро България по света, е хубаво. Имаме нужда от такива неща". Така Нешка Робева коментира пред "България Днес" идеята на Слави Трифонод да направи подобен на нейните спектакли.
В момента трупата на Робева "Нешънъл Арт" прави кастинг за набиране на нови таланти. Именитата треньорка обаче призна, че е оставила подбора на заместниците си.


"След като треньорките на "Левски" отидоха в националния, аз поех ангажимент да върша тяхната работа в клуба и съм много заета. Талантливи деца, които обичат спорта и танците, в България има много. Важното е на какъв треньор ще попаднат", обясни тя. "В момента ме хващате, когато с децата от клуба отиваме да посетим една изложба. Художествената гимнастика не е просто спорт, а изкуство. Много е важно не само да произвеждаме състезатели, а и културни хора", обобщи тя.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама