Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6151726 www.bgdnes.bg

Билалов учи на свалки

В "Тайните на Дон Жуан" преобръща живота на двама влюбени

Лили АНГЕЛОВА

Един от най-успешните български актьори - Михаил Билалов, дава акъл за завладяване на женски сърца в постановката "Тайните на Дон Жуан" във Фестивалния комплексен център – Варна, на 27 април от 19,00 часа. Премиерата бе на 31 март в Младежкия театър "Николай Бинев".
В постановката на Нийл Саймън екранният Джаро от "Под прикритие" се превъплъщава в най-популярния прелъстител, мъж без скрупули в любовта и без ангажимент към близките си.
"Драма, комедия и мелодрама се преплитат в тази история за двама бъдещи младоженци, доста преуспели в живота. По волята на обстоятелствата те са принудени да ми предложат, съвсем случайно между другото, да стана свидетел на сключването на брака им", обяснява Мишо Билалов ролята си. През цялото време той играе объркан човек, който си противоречи в думи и действия. За да му се надсмее и позабавлява, двойката го моли да разкаже за жените, с които е бил. "Резултатът ще изненада всички. Неочакван е, следва напрежение и обрат в действието, няма да издавам повече, че зрителите няма да дойдат", обясни ни през смях актьорът.
В крайна сметка интелектът и чувствителността успяват да се надсмеят над рационалността и сухата практичност.
Режисьор на спектакъла е Надя Асенова, сценограф - Мирела Василева, а преводач от руски е Ваня Николова. Освен Билалов в пиесата играят Албена Павлова и Камен Иванов.
Авторът Валентин Красногоров е познат у нас с ярките си комедии, но в "Тайната на един Дон Жуан“ става дума за малко по-различна драматургия. Тя е амалгама от драма, романтична комедия и мелодрама, разказа режисьорката Надя Асенова.


"В наше време романтиката често отсъства. Динамиката, прагматичността са по-скоро нещата, които доминират. При това "оцеляване на всяка цена" критериите за това какво е любов, как да се отнасяме с другия пол и каква трябва да е една успешна връзка са много различни", обяснява още Асенова. Според нея за час и половина човек може да промени целия си живот. "Дори да реши дали един брак е правилен, или не", вметва Асенова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама