Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6154584 www.bgdnes.bg

Снимат комедия в мафиотски сервиз

Мутренска работилница в кадър

"Ние, нашите и вашите" надничат под субаруто на разстреляния наркобандит Боби Белята

Екип на "България ДНЕС"

Снимат в мафиотски сервиз един от най-новите български сериали. Актьори от комедията "Ние, нашите и вашите" вършеят из работилницата на разстреляния кримигерой Борис Борисов-Боби Белята, видя "България Днес".
В кадър влиза дори и емблематичното субару с номер 70 на автомобилния състезател, с което той печели редица призови места на национални и международни ралита, преди да се захване с "по-доходоносния бизнес" с дрога.
Боби Белята е и един от най-рисковите автомобилни състезатели у нас. Налага му се да прекъсне с гонките именно заради проблемите с полицията и Темида.
Боби Белята бе разследван за участие в групата на Таки за наркоразпространение. Борисов получи условна присъда за поставена бомба в столичен автосервиз през 2002 година. След ареста по този случай Борис Борисов е пуснат на свобода, защото обяснява, че е бил на риболов.
По този повод бе казана станалата емблематична реплика на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов: "Ние ги хващаме - те ги пускат".
Борисов се забърква с лошите момчета още в младежките се години. Боби Белята и наркобосът Хростофорос Аманатидис-Таки са връстници и приятели от деца. Борисов започва с кражби, рекет и стига до наркотиците.

Реклама


Боби Белята запалил приятеля си Таки по автомобилния спорт и Формула 1, а той пък го вкарал в наркобизнеса, твърдят близки на двамата прятели от столичния квартал "Люлин". През 2009 година соченият за наркобос номер 1 у нас Аманатидис изчезва от България. Боби Белята пък става подсъдим в спецсъда за това, че е поел ръководството на наркоорганизацията след бягството на Таки в чужбина. По делото подсъдимите са 18 души от хората на Таки, сред които Любо Чука, Камен Куката и др.
Боби Белята влиза в криминалните хроники през 2002 година. Той е един от двамата бомбаджии "рибари", които заложиха взрив в сервиза на сириеца Самер Абдулатиф. Тогава той бе арестуван заедно с Боян Харалампиев-Митничаря заради бомбения атентат. Пред полицията двамата обясниха, че следите от тротил по ръцете им са от това, че ходили на риболов и използвали бомби. За това престъпление Боби Белята има условна присъда от 2 години и 6 месеца. През 2012 година той е арестуван като участник в група за ДДС измами, ръководена от Светослав Стамов-Гембъла, но това дело бе прекратено.
Боби Белята е известен в спортните среди. Като юноша е тренирал бокс, по-късно става автомобилен състезател. На първото си рали завършва трети. Печели призови места години наред. По това време името му не се свързва с кримисредите. Жъне успехи на ралитата "България" и "Хеброс" с автомобил "Форд Пума". През 2007 година преустановява временно спортната си дейност. Официално по лични причини, истината е, че по това време има сериозни проблеми с правосъдието във връзка с взрива на автосервиза на сириеца.


На 26 февруари около 21,30 часа Борис Борисов има уговорена среща в пуста местност до брега на езерото в софийския квартал Казичене и оградата на затворническото общежитие. Той отива на мястото с "Тойота" заедно със свой авер, който останва да чака Боби Белята на 100 метра от мястото на срещата. Килърите подлъгват Борисов да излезе извън колата и го правят на решето с 13 куршума. Предполага се, че стрелците са поне двама. Според една от водещите версии на разследващите Борисов е ликвидиран заради пратка с дрога, която доставил, но получателите са му платили с куршуми вместо с пари.
След разстрела криминалистите заварват в автосервиза на Белята в „Овча купел". Субаруто му да стои отпред, подготвено за ремонт и повдигнато на крик.
Монтьори от отсрещния сервиз разказват, че той бил сред най-добрите майстори на състезателни коли и най-бързите рали пилоти.

Краде емблеми

Още като дете Борис Борисов-Белята проявява страст към автомобилите.
"Като тийнейджър се забавляваше да краде емблемите на колите. Беше ги отскубнал от всички автомобили в квартала", разказват негови комшии от столичния квартал "Люлин".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама