Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6268041 www.bgdnes.bg

Урожай през лятото: 100 бона за Веско от морското турне

Рекорд: 12 концерта за 15 дни 

Около 100 000 лева ще заработи Веселин Маринов от морското си турне, което стартира в края на другия месец, показа проверка на "България Днес".
Любопитен момент е, че сериозната сума ще дойде само от два от концертите му - във Варна и Бургас, тъй като останалите са с вход свободен.
Изявата на барда на любовта и виното в морската столицата ще е на 29 юли в местния Летен театър, чийто капацитет е малко над 2000 места. Огромна част от билетите се продават на цена от 25 лева, а значително по-малко са на стойности от 16 и 20 лева. Все още има свободни места, но продажбата е едва в началото и очакванията са театърът да бъде препълнен от желаещи, които искат да чуят и видят на живо любимеца си.
Сходно е положението и с концерта му в Бургас на 3 август, където Веско отново ще пее в местния Летен театър. Градът традиционно показва обичта си към Маринов и интересът отсега е голям, така че той вероятно ще се изявява пред пълни трибуни. Това от своя страна ще му донесе солидни приходи от билети, като сумата от двете изяви по груби сметки ще набъбне до 100 000 лева.
Веско вероятно ще инвестира сериозна сума пари в музикалната обиколка. Средствата за костюмите и хореографията вече са дадени, но трябва да се плаща на членовете на оркестъра и балета.
Традиционното лятно турне на Маринов отново ще бъде изцяло морско. Като истински работохолик певецът ще постави поредния си рекорд - 12 концерта в различни населени места само за 15 дни (от 26 юли до 10 август). Първи, на 26 юли, зрителите в Обзор ще аплодират своя любимец, а още на следващия ден и централният площад в Каварна ще се превърне в сцена на спектакъла. Следват Варна, на следващия ден в "Албена" и на 31 юли в лятното кино на Бяла. Веско ще е на централния площад в Поморие на 2 август, а на следващия ден в Бургас. Следва сериозна поредица от изяви в Античния театър в Несебър (5 август), Летния театър в Созопол (6 август) и централния площад в Черноморец (7 август). Финалът е за амфитеатъра в Приморско (9 август) и площада в Царево (10 август).


По време на морския музикален маратон на 4 август Веселин Маринов ще посрещне и своя рожден ден. В този ден изпълнителят няма концерт, но празникът му ще бъде в Бургас или Несебър, като той до последно ще крие къде ще е партито. Тайна е и дали от екипа са му подготвили изненада, или певецът е решил да празнува в много тесен кръг от приятели.
Основен акцент в турнето ще бъде премиерата на новия албум на Веселин Маринов "Представи си...". Певецът е имал проблем със заглавието на тавата. Когато го е обсъждал с текстописката Мариета Ангелова, тя се е притеснявала, че Джон Ленън има песен със същото заглавие.
"Но какво от това? Аз си имам моята песен и в нея казвам такива неща, които наистина определят смисъла на музиката ми: "Представи си, ако всички хора са влюбени, ако няма лоши на света, какъв би бил света тогава..." - така се пее в песента. За мен това е посланието на този албум и защо да не го нарека така", заяви Маринов, без да се притеснява, че ще бъде обвинен в плагиатство.

Реклама

"Имам чувството, че цяла вечност не съм представял нови песни пред почитателите си, тъй като миналата година ми беше юбилейна и не издадох нов албум. Надявам се инвестицията в мечти, в желания, надеждите, безкрайните репетиции, всичко това да се реализира и да се получи онова незабравимо чувство, което витае в душата ми през цялата година. То е провокирано от прекрасните срещи между мен и онези хора, които обичат музиката, която създавам", заяви в типичния си стил Маринов. И допълни: "Самата подготовка за летните концерти отнема много време. Те са коренно различни. Най-интересното е, че на концертите във Варна и Бургас, съответно на 29 юли и 3 август, за първи път ще бъда с голям оркестър и в провинцията, както беше в "Арена Армеец". Така ще направя една хубава подготовка за голямото представление на 23 ноември, което ще имаме в зала 1 на НДК за официалното представяне на албума".

За първи път в света

През април т.г. Маринов обяви, че грандиозният му проект е да направи 2-годишно турне, което да бъде съставено от малки микротурнета през всеки сезон. Нещо подобно никой не бил правил в целия свят и той щял да бъде иноватор в това направление.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама