Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6807372 www.bgdnes.bg

Брегович раздава безплатни дискове

Музикалната легенда на Балканите Горан Брегович ще изнесе концерт заедно със Софийската филхармония, на който ще раздаде безплатни дискове на своите почитатели.

Легендарният балкански музикант ще зарадва родната публика със специален подарък - Three Letters Live CD, което включва въздействащи лайв изпълнения от едноименния спектакъл. Дискът ще бъде раздаван напълно безплатно непосредствено преди да започне самото събитие, след предоставен билет при влизане в залата.

Реклама

Виртуозни наши музиканти ще се включат в спектакъла "Три писма от Сараево", който ще бъде представен на 13 април (петък) в столичната зала "Арена Армеец". Брегович ще пристигне у нас за събитието и с най-популярния балкански бенд - "Оркестър за сватби и погребения".

Под невероятния акомпанимент на 46 музиканти от Софийската филхармония Горан Брегович планира да представи зрелищно шоу. Впечатляващият спектакъл обединява християнските, еврейските и мюсюлманските музикални традиции, като изпраща послание за мир и разбирателство. Уникалният проект е празник на културните различия и единство - посланието, което балканската звезда изпраща с композициите си, обясниха организаторите на събитието.

Композиторът никога не е крил, че е голям почитател на българските музиканти и певци. Затова и не е случайно, че вече 23 години българската певица Людмила Радкова е неизменна част от "Оркестъра за сватби и погребения". Людмила и сестра й Даниела са единствените солистки в бенда на Брегович.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама