Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6893093 www.bgdnes.bg

Шишарката вкарва врагове под юргана

Легендата Радо Шишарката тръгва на кръстоносен поход срещу античалгарите.

Певецът е възмутен от нападките срещу колежката му Антонина, която представи стихове на Никола Вапцаров в последното си парче "Табу".

"Не мога да разбера какъв е проблемът. Песента не е пошла, търсят си скандали. Не виждам какво лошо е станало, че Антонина е използвала негово стихотворение. И някакви защитници се появяват, които не знаят в какво точно я обвиняват. Попфолк има в целия свят - вижте Гърция и всички страни около нас. Някакви хора се правят на велики и дават оценки. От години се насажда тенденцията попфолкът да е лош. В същото време кръчмите, които пускат тази музика, са най-пълните. Това са най-слушаните песни. От фолка никой не обижда колегите си от другите музикални стилове. От десетилетия се правят опити фолкът да бъде спрян, но все така неуспешно", изригна в емоционална изповед Шишарката.

Реклама

"Дразня се, че обиждат изпълнители. На това му се казва българска история, в чужбина такива драми няма. Само тук се плюем едни други и си вадим кирливите ризи. Бях наскоро в Англия, хората се веселят и се радват на песните ми. Няма драми", каза още Радо.

Изпълнителят обяви пред вестника, че с новата си песен "Супер Гучи", която ще пусне до няколко дни, ще атакува всички хора, които несправедливо нападат фолкпевците. "Гано, Гано, ще те мятам под юргано", се пее в песента. И злобарите ще ги мятам под юргана", закани се Радо Шишарката.

Междувременно и шефката на парламента Цвета Караянчева реагира на песента. "Не бива да се случва такова нещо с поезията на Вапцаров, защото поезията на Вапцаров е национално богатство, видях видеото и съм възмутена", призна Караянчева.

Срещу Антонина се изказаха редица културтрегери и изпълнители, но тя беше защитена от представителите на своя жанр. Самата певица заяви, че се извинява, ако е обидила някого.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама