Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7025945 www.bgdnes.bg

Луиза Григорова-Макариев: Има извънземни!

Ще разкажем истината за Царичина

Коя е тя

Луиза Григорова е родена на 7 юни 1990 г. Дъщеря е на Ивет Григорова, шеф на модна агенция "Ивет фешън". Завършва НАТФИЗ "Кр. Сарафов" в класа на проф. Пламен Марков. На 5 юни 2017 г. се омъжи за режисьора Мартин Макариев. Работила е като модел в Тайван. Още с първото си излизане по света печели международната рекламна кампания на преносимите компютри "Асос" в Тайван. В България е снимала учебни филми и корици, позната е като лице на различни марки. Добива популярност с ролята си на Алекс в сериала "Стъклен дом". Тези дни стана ясно, че двамата със съпруга й Макариев снимат филм за операцията в Царичина по дневниците на Ели Логинова.

- Луиза, какво ви провокира да участвате в игралния филм "Докосване"?

- По този проект се запалих още в самия му зародиш и той за мен не е просто поредна роля, а нещо много повече и искрено се надявам да успеем да съберем необходимите пари и да разкажем на хората тази изключително вълнуваща история. Много съм се интересувала по случая „Царичина“, темата винаги ми е била любопитна. Както ви казах, аз съм част от проекта още на ниво идея. С Ели Логинова се виждаме, говорим си, опознавам я, вече сме приятелки, тя е страхотен човек и за мен ще бъде чест да я изиграя. Мисля си, че не е нужно характерите ни с нея да се припокриват, за да изиграя ролята, а по-скоро важното е аз да съумея да пресъздам възможно най-добре нейния характер и светоглед. Иначе двете имаме доста допирни точки.

Реклама

- Знаехте ли за Царичина и работата на службите по онова време?

- За съжаление допреди да излезе книгата на Ели Логинова "Царичина. Съдбовен контакт", в интернет имаше само измислици по случая. Много се радвам, че Ели написа тази книга и от първо лице разказа на хората истината такава, каквато е. Филмът не само ще приближи хората максимално до истинските събития, но и ще ги развълнува, ще ги преведе през истинско приключение.

- Вие самата вярвате ли, че не сме сами във вселената?

- Ха-ха-ха. Би било странно да не вярвам в извънземни, а в същото време да искам да създам този филм. Наивно е в днешно време да мислим, че сме сами.

- А как си обяснявате, че жителите на Царичина не обичат много да говорят за този проект?

- Срещала съм се с някои жители на селото и не съм забелязала страх, напротив, хората си спомнят и радушно разказват, което ме радва.

- Имахте изключително силна година - участвахте и във филма "Привличане", който стана номер едно в боксофисите. Трудно ли бе да изиграеш "лошото" момиче в компанията на Яна Маринова? Имахте ли трудни моменти на снимките?

- Да, страхотно е, че "Привличане" постигна такива големи успехи. Снимките бяха много приятни, много се забавлявахме всички и трудни моменти не е имало, а "лошото момиче" винаги ми е отивало като роля, макар да не се припокрива със самата мен.

Реклама

- С "висок" старт влязохте и в лекарския сериал "Откраднат живот". Липсва ли ви д-р Вяра Добрева, образът, който изиграхте? Какво от нейния характер не харесвате?

- Винаги съм харесвала медицината и ако нещо ми липсва от Вяра, то това са медицинските случаи, термините, инструментите, операциите, изобщо докторската част. Иначе самата ми героиня беше много несигурна, много объркана, твърде зла понякога и не мога да кажа, че винаги ми е била любимка.

- На щат сте в Театъра зад канала. В какво ново можем да ви гледаме там? Бина Харалампиева е споделяла, че много ви харесва като типаж, това радва ли ви?

- Да, откакто завърших НАТФИЗ, съм там, което е вече 5 години. Там изиграх много интересни роли и продължавам с такива. Октомври месец ще имам премиера на Killer Joe, постановка на Стайко Мурджев, и мисля, че ще бъде много добро представление. Нашата директорка Бина избира много внимателно всички актьори в състава на театъра и има специално отношение към всеки от нас и ние също много я обичаме, някои колеги от други театри дори се шегуват, че нас твърде много ни глезят.

- Преди време бяхте модел. Имате ли неосъществени мечти за снимки с известна личност?

- Моделската ми кариера беше, докато бях дете, грубо казано, защото приключи, когато влязох в НАТФИЗ, а това беше на 19 години. Всъщност нямам някакви велики познанства от този период, а и никога не съм била от хората, които си мечтаят за снимка с известна личност. Дори избягвам подобни снимки. Била съм много пъти на една маса с огромни световни звезди и сме си говорили, това за мен е много по-ценно от снимката.

- Съпруга сте на талантливия режисьор Мартин Макариев. Трудно ли е да се работи заедно с него на снимачната площадка?

- Не, напротив, работата с Мартин е най-приятното нещо, пожелавам си цял живот да работим и творим заедно. Сега почиваме, предстои ми натоварен сезон и съм се отдала по-скоро на релакс и тренировки.

- Кои са трите думи, които определят Луиза преди, и кои са, след като завърши НАТФИЗ "Кр. Сарафов"?

- Аз съм доста комплексна личност и три думи не биха могли да ме опишат, а и винаги съм се чувствала странно, когато сама трябва да се описвам или оценявам. Със сигурност мога да кажа, че за последните 10 години съм претърпяла много промени, станала съм доста по-умерена, сдържана, търпелива. Устремена съм напред, не мисля да се отказвам от мечтите си, намерих мъжа на живота си и съм щастлива.

Реклама
Реклама
Реклама