Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/8144142 www.bgdnes.bg

Със 700 евро излъгаха Васи Инстаграма

Най-популярната българка в инстаграм Васи Стоянова беше измамена със 700 евро от хакери. Вече от няколко месеца сексбомбата е с блокиран профил в популярната социална мрежа. Българката беше събрала 1,2 милиона последователи, с което удряше в земята Николета Лозанова (770 000) и Григор Димитров (950 000).

"От пет месеца профилната ми страница е деактивирана и не мога да си я върна - разказа Васи Инстаграма пред "България Днес". - Няма да се откажа въпреки хакер атаките. Оказа се, че са направени много фалшиви профили от мое име. Те контактуват с хора и правят доходи със снимките ми. Ако не ме бяха ударили, сигурно вече щях да имам два или три милиона последователи."

Реклама

Недоброжелатели са изнудвали Васи Стоянова с обещание да върнат нейния профил срещу пари.

"Бях много наивна - споделя красавицата. - Преди да ми блокират акаунта, ми писа някакъв човек със синьо тикче. Казваше да му изпратя снимка от лична карта. По този начин ще ми даде синьо тикче и на мен за верифициран профил. Разказа, че работи в "Инстаграм". С цялата си наивност му пратих личната карта. Два дни по-късно акаунтът ми беше деактивиран."

Драмата с хакерите не приключва дотук. Едрогърдата хубавица от Петрич се хваща и на друга кукичка.

"Писаха ми в новия профил и поискаха 1000 евро, за да върнат стария - добави Васи Инстаграма. - Дадох 700 евро с разбиране да доплатя още 300, когато всичко се оправи. Искаха да им платя по банков път, защото в Турция нямали "пей пал". Направих превода. Оттогава спряха да контактуват с мен."

Васи Стоянова живее в Германия и се е свързала с тамошната полиция.

"Подадох молба, че някой си прави шега с моите лични данни и ми трие профилите в интернет - добави най-популярната българка в социалните мрежи. - Засега нямам отговор от властите. В Германия вероятно са заети с по-важни случаи. Наскоро беше изтрит и фейсбукът ми, но добре, че успях да си го върна. Изпатих си жестоко от наивността. Надявам се други хора да не вярват и никой да не изпраща личните данни."

По подобен начин изгоря бившето гадже на Валери Божинов - Биляна Дол. Футболистът плати 6000 лв., за да бъде върнат профила в инстаграм. Благо Георгиев също беше ударен. Той олекна с 5000 лв.

Реклама
Реклама
Реклама