Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/8838600 www.bgdnes.bg

Дара, Павел и Венци Венц пеят край Баба Вида

За първи път Summer Vibes Festival събира във Видин едни от най-големите музикални звезди на България. Дара, Павел и Венци Венц, Йоанна, Монти и Петя Алекса са хедлайнерите на първото издание на фестивала, който ще се проведе на 8 и 9 август в парка на крепостта "Баба Вида".


Като организатор на Summer Vibes Festival, Община Видин има за цел да извади младото поколение от дигиталния свят и да му покаже как може да се забавлява без телефон и таблет, а именно със своето семейство и приятели. Родителите ще се върнат назад във времето, а техните деца ще се запознаят с един нов свят. Водеща роля в каузата на събитието заема форматът "Игрите на 90-те". С подбрани игри като дама, ластик, пиян морков, народна топка и други, децата ще преодолеят комуникационната бариера и липсата на реално общуване извън виртуалното пространство.
Събитието включва и музикална работилница, в която педагози от арт център "Кърнолски" ще дадат първи стъпки в пеенето и сценичното поведение на посетителите на фестивала и по-скоро насочени към младото поколение. Паралелно с това хореографи ще изнесат уроци по танци в стиловете хип хоп, стрийт денс и други.


"Обединили сме Summer Vibes Festival и форматът "Игрите на 90-те", защото сме видяли съмишленици в каузата, която сме поели, а именно да запознаем децата с всичко онова, което ни караше да не се прибираме по цял ден", споделя г-жа Борисова, зам. кмет на Община Видин.
Summer Vibes Festival Vidin 2020 е с вход свободен.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама