Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10555495 www.bgdnes.bg

Илиан Илиев екипира челядта във Варна

Старши треньорът на "Черно море" Илиан Илиев винаги е бил баща за пример и затова е спечелил уважението на децата си. Синът му Илиан-младши и дъщеря му Марияна се прибраха от чужбина, за да прекарат коледните и новогодишните празници с него и с майка си Юлия.

Футболното семейство се събра във фамилния им дом във Варна, видя "България Днес". 53-годишната легенда не крие щастието си, че всички са заедно тези дни. Нещо повече - четиримата Илиеви се облякоха в абсолютно еднакви червени пуловери. На тях е изобразен динозавър като Дядо Коледа. Особено колоритен е младият Илиан Илиев, който дори и обул чорапи в тон с празниците. 22-годишният национал на България играе успешно в кипърското първенство, където се бори за титлата с тима на "Аполон" (Лимасол). Този месец татко му и майка му също пътуваха до Острова на Афродита, за да му гостуват и да го гледат в голямото дерби с "Апоел". Джуниър признава, че е приет добре от останалите играчи в отбора и се чувства щастлив в Кипър.

Реклама

Любопитно е, че щерката на треньора също се изявяваше като футболистка. Марияна рита топката известно време в женския тим на "Варна". Все пак тя се пренасочи към ученето и завърши хотелиерски мениджмънт в университет в Нидерландия. 26-годишната красавица живее от години в Страната на лалетата.

"Най-важното ми постижение в живота и най-стабилната опора е моето прекрасно семейство. Със съпругата ми Юлия възпитахме добре децата си. Те сами ще търсят реализация в живота, но аз се радвам, че се изградиха преди всичко като добри хора", признава Илиев, който направи бляскава кариера в "Левски" и португалския "Бенфика". В предишни години семейството често обичаше да посреща Нова година по крайбрежието на Португалия, но сега заради пандемията от коронавирус решението е всички да са заедно вкъщи.

Старши треньорът е отпуснал почивка на своя "Черно море" чак до 8 януари, когато тимът се събира за първа тренировка. Тази зима Илиан няма да води "моряците" на лагер в чужбина. Идеята е отборът да се готви изцяло във Варна и в курорта Албена.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама