Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10781607 www.bgdnes.bg

Феномена избухна: Лъсках бутонките на Ромарио

Легендарният нападател Роналдо отправи сериозни обвинения към бившия си съотборник в националния отбор на Бразилия - Ромарио. Направи го в разговор с Кристиан Виери и Антонио Касано в платформата Twitch.

"Научих много от Ромарио и Бебето - сподели Феномена. - Те бяха вдъхновение за мен, въпреки че Ромарио беше кучи син. Принуждаваше младите играчи да чистят бутонките му или да му носят кафе."

Реклама

Двукратният носител на ДЗлатната топка" бе заедно с Ромарио и Бебето по време на световното първенство в САЩ през 1994 г. Тогава "селесао" вдигна трофея.

Роналдо си припомни и няколко момента от кариерата си в националния отбор, в които Ромарио му е подлагал бананова кора.

"Няколко години по-късно, през 1997 г., вече бях важен играч - спомня си още Роналдо. - Вече бях печелил "Златната топка" и по време на тренировка за Копа Америка Ромарио изведнъж ми каза: "Пригответе се, излизаме тази вечер, не се притеснявай". Бях подготвил стълба, за да изляза от стаята в хотела, а от другата страна ни чакаше такси. Върнахме се в 5 сутринта и на следващия ден бях изтощен на тренировката. Разбрах, че Ромарио го е направил нарочно, за да ме измори и да заеме мястото ми сред титулярите."

Феномена сподели впечатленията си от настоящите нападатели.

"Бензема е най-добрият нападател в момента, няма никакво съмнение - заяви бразилецът. - След него е Левандовски. Ерлинг Холанд ще стане номер едно, но в момента тези двамата са по-добри от него. Мбапе също е много силен. Четох, че той е подписал с "Реал" (Мадрид) за 50 млн. евро годишно. Несъмнено, ние не играхме в правилното време."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама