Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11395534 www.bgdnes.bg

Мануела Малеева: Гришо се нуждае от постоянство

Григор Димитров се нуждае от постоянство в изявите си. Това сподели най-успешната ни тенисистка за всички времена Мануела Малеева пред "България Днес" за старта на сезона на клей.

"Григор редува хубави мачове с не толкова добри - смята бившата номер три в света. - Надявам се, че ще бъде малко по-постоянен. Да ни зарадва. Много ми е трудно да кажа какво очаквам, защото всеки мач е предизвикателство. Зависи ситуацията каква е, как си се събудил, какво усещаш, какво не. Дали си усещаш форхенда, сервиса. Физически как си. Подготвен ли си оптимално, има ли вятър, студено ли е. Надявам се и Виктория Томова да бъде в основната схема на "Ролан Гарос" и да имаме представителка и при жените."

Реклама

Самата Малеева е получила покана да присъства на втория за годината турнир от Големия шлем.

"Последните две години покрай пандемията бяха спрели всички покани към бивши тенисисти на турнирите. Тази година се възстановява присъствието ни. За "Ролан Гарос" вече ми изпратиха покана и мисля да отида", обяви тя.

Малеева е щастлива от завръщането на публиката по трибуните.

"Радвам се, че виждаме отново пълни трибуни. Върна се настроението. Особено на някой много хубав финал. Надал е контузен в момента. Той винаги изненадва с невероятни резултати след травми. Успява да намери мотивация да се завърне отново и отново. Ще е интересно и при мъжете, и при жените, където имаме нова номер едно в света", смята Малеева.

След силното си представяне на "Мастърс"-а в Монте Карло, където игра полуфина, Григор се изкачи с 6 позиции в световната ранглиста. Той вече е №23 в подреждането. Тази седмица Димитров ще участва на турнира в Барселона. Той почива в първия кръг, а във втория ще срещне победителя от мача между Маркос Хирон и Федерико Кориа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама