Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11468502 www.bgdnes.bg

"Синята" легенда Емо Спасов: За 1500 лв. доведох Ивелин Попов в "Левски"

Точно 1500 лв. е първата трансферна сума, платена за Ивелин Попов. "Лично преведох парите на "Септември", за да заиграе това талантливо момче в "Левски", разкрива пред "България Днес" "синята" легенда Емил Спасов. Освен като футболист той има и солиден стаж като директор на детско-юношеската школа на "Герена". В началото на века бъдещият капитан на националния отбор е 13-годишен и според разпоредбите на БФС 1500 лв. са парите, които се дължат на първия му клуб при преминаване в друг отбор. Повече от две десетилетия по-късно Спасов е щастлив от завръщането на Попето на стадион "Георги Аспарухов". 

"Познавам го отлично и съм сигурен, че той ще качи класата на "Левски" - казва Емо Спасов. - Натрупа солиден опит в чужбина и в националния отбор. Още през следващия сезон този отбор, воден от Станимир Стоилов, ще се бори за титлата в България. Ивелин Попов може много да ни помогне за това. Всичко, което "Левски" постигна начело със своите верни привърженици, е невероятно и невиждано никъде по света. Всички заедно показахме как се воюва за "синята" чест."

Попов също е развълнуван да се завърне на стадион "Георги Аспарухов".

"След почти 12 години футболен път в чужбина и няколко трофея спечелени зад граница мисля, че дойде времето и моментът да се завърна у дома - сподели Попето. - Там, откъдето започна всичко. В момент, толкова важен за "Левски" и за Мъри - треньорът дал ми криле за големия футбол.

Е, ред е аз да се отплатя."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама