Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11658686 www.bgdnes.bg

Босът на ЦСКА Гриша Ганчев: С какво да ме купи Наско? С голия си з*дник ли?

С какво да ме купи Наско Сираков? С голия си задник ли?

С тези думи собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев се подигра на колегата си от "Левски", с когото се смяташе, че са близки приятели. По този начин босът на "червените" коментира слуховете, че неговият отбор е "полегнал" на "сините" във финала за Купата на България, в интервю, в което феновете му задават въпроси. Ганчев добави, че единственият му приятел е неговото куче Пухчо.

"Знам ги двете лица, които пуснаха опорката, че сме дали мача на "Левски", но явно са се объркали, че и аз съм като тях - мога да се продавам денонощно. С какво да ме купи Наско Сираков? С голия си задник? С кое да ме купи? И колко пари той трябва да ми даде, че да му продам мача аз на него? Свързвало ме 30-годишно приятелство. Аз приятели нямам, имам добри познати. Най-добрият ми приятел е моето куче Пухчо. Ще преживеем и тая опорка", казва собственикът на "червените", който преди години бе дал доста сериозен заем на Наско Сираков.

Реклама

Ганчев говори по всички наболели проблеми в ЦСКА - стадиона, треньорите, чужденците, феновете. По неговите думи той и партньорът му Юлиан Инджов са налели 80 млн. лева в клуба и нищо не са спечелили. Той отрича да влиза в каквито и да е схеми и иска ЦСКА да спечели титлата единствено по честен начин.

"Трябва да се знае, че без новия стадион, без модерна база отборът е обречен - казва Ганчев. - Всичките пари, които съм спечелил, мога да ги подаря на питащия. Всички пари, които сме дали с Инджов, са над 80 милиона лева общо. Няма как да сме шампиони на всяка цена, да събера въоръжени бригади, да превзема БФС ли? Много преди мен влиятелни личности се пробваха. Двамата успяха, по една или друга причина съм бил свидетел. Говоря за Илия Павлов и Васил Божков. По-любознателните могат да попитат за някои от титлите. Аз не искам по този начин. Искам да станем шампиони по нормалния начин."

Босът на "червените" все още не е решил кой ще бъде треньор през новия сезон. Ганчев съжалява за уволненията на Стамен Белчев и Нестор Ел Маестро и отрече обвиненията на бившите наставници Стойчо Младенов и Бруно Акрапович, че са били безгласни букви на "Армията".

"Няма как един треньор да ти казва - абе, ти ми дай парите, аз ще се оправя. Аз и моят съдружник сме вкарали парите в клуба и някой, който знае събиране само, иска да ги харчи. Това няма как да стане. На всеки треньор сме му казвали - избери си нещо, което ни е по джоба. Много ме дразнят някои треньори. Сядаме, говорим, минават 1-2 месеца, бият по 1-2 мача, приказките са забравени, той си знае, че някой там си му е дал кураж, и почва да плюе. На него му е обяснено всичко, преди да започне, но само и само да се добере до договора. Кой треньор, като махна Белчев и Нестор, произведе играч? Моя грешка е, че не съм уцелил на треньор."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама