Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11768242 www.bgdnes.bg

Нацистки скандал в Мюнхен

Трима английски фенове отиват на съд в Мюнхен, след като бяха арестувани за отправени нацистки поздрави с вдигнати ръце преди мача на националния си тим срещу Германия в Мюнхен. Двубоят завърши 1:1, като гостите отбелязаха от дузпа в самия край на мача, а отсъждането й предизвика гняв в немските медии.

Инцидентът със забранения в цяла Европа поздрав е станал на Фрауенплац часове преди двубоя, а това не била единствената изцепка на гостуващата агитка. За нея е имало едва около 3500 билета, но са дошли над 5000 фенове според полицията. Четирима други са арестувани за инциденти, свързани с обиди срещу полицейски служители и уриниране на улицата. Повечето от задържаните са платили глоби в размер на 200 евро, а тези, които не са имали такава възможност, са изправени пред районния съд. Един дори е запалил хотелската си стая, като запалил в нея сигнална ракета. Мюнхен, който е един много спокоен град, бе взел мерки срещу вандалите. Множество барове в града са затворили по-рано от обичайното в понеделник, а други въобще не са работили заради предупреждението за инциденти с привържениците на гостуващия тим на Англия. Над 700 полицаи са били мобилизирани да охраняват града и около стадиона, за да не се стигне до по-сериозни ексцесии.

В 88-ата минута Англия получи право да изпълни дузпа, след като Нико Шлотербек фаулира Хари Кейн. Ситуацията беше прегледана с ВАР поради съмнения за засада на англичанина, но такава нямаше. С изпълнението се зае лично Кейн, който с безкомпромисно изпълнение изравни. Медиите в Германия все пак са на мнение, че отсъждането на наказателния удар е било пресилено и е подарък за гостите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама