Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11850667 www.bgdnes.bg

Любо Ганев: На всяка цена трябва да останем в Лигата на нациите

"И мъжете, и жените трябва да запазят местата си в Лигата на нациите и през следващия сезон. Задължително е."

Това отсече шефът на волейбола у нас Любо Ганев. След изиграването на два кръга при жените момичетата на треньора Лоренцо Мичели имат 6 точки в актива си. "Лъвиците" спечелиха 2 срещи. Това им отрежда 14-о място. В последния си мач, игран рано в неделя сутрин, водените от италианския спец волейболистки загубиха драматично от Белгия с 2:3 гейма.

Реклама

"Имахме всички шансове да спечелим - анализира след двубоя Ганев. - Също така два пъти загубихме в тайбрек. В София имаме възможност да играем с Доминиканската република, която е наш пряк конкурент в Лигата на нациите. Там трябва да покажем добра игра и да победим. Вкъщи и стените помагат", каза още Ганев.

Шефът на волейбола коментира и ситуацията при мъжете. От вторник до неделя зала "Арена Армеец" е домакин на втория кръг от Лигата на нациите. Съперници на момчетата на Ники Желязков ще са сериозни тимове като Иран, Австралия, САЩ и Бразилия. Националният ни тим при мъжете е без победа досега в турнира.

"Много държави не разчитат на най-добрите си състезатели в турнира. Нашият проблем е, че нямаме заместници, които да се доближават до класата им. Да ги намерим е предизвикателство пред всички, които се занимаваме с волейбол. Цветан Соколов например поиска почивка, за да излекува травма. Тодор Скримов също има проблеми. Вярвам, че спечелим ли няколко победи, ще дойде и самочувствието", добави Ганев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама