Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12026386 www.bgdnes.bg

Треньорът на щангистите Иван Иванов: Писна ми!

До европейското държах момчетата, но сега излиза, че ги лъжа

"Писна ми! Не толкова защото от половин година не съм взимал пари, а защото все обещавам на момчетата, че всичко ще е наред, а излиза, че ги лъжа." Така избухна националният ни треньор по вдигане на тежести Иван Иванов пред "България Днес".

Заради боричкането между двете федерации и нежеланието на министерството на спорта пари за щангите, в които самият Иванов стана олимпийски шампион, няма. Няма от началото на годината. Дори в тази ситуация здравите ни мъже спечелиха отборната титла на европейския шампионат преди месец и половина и върнаха славата и мястото на България в този спорт.

Реклама

"До европейското някак успявах да държа момчетата, но вече... От началото на годината им казвам, че нещата ще се оправят, ще си получават заслужените пари навреме. Излиза, че аз ги лъжа, и това ми тежи най-много. Давам мъжка дума пред тях, те тренират и се представят на високо ниво, а после няма нищо."

Четирима от петимата европейски шампиони на България по вдигане на тежести от последния шампионат в Тирана - Ангел Русев, Иван Димов, Дейвид Фишеров и Христо Христов, обявиха, че са готови да напуснат националния отбор в знак на протест срещу забавянето на изплащането на полагащите им се възнаграждения.

Тежкоатлетите не са получавали пари от 20 май насам, което означава забавяне с над месец и половина. Първенците на Стария континент са подкрепени още от Васил Маринов и Дениз Данев, които също изразиха недоволството си и готовност да предприемат крайната крачка.

Щангистите са потърсили информация за забавените си заплати във федерацията по вдигане на тежести. Президентът Неделчо Колев е отговорил, че не е информиран, и е прехвърлил отговорността към Министерството на младежта и спорта.

Въпреки проблемите към момента националите тренират на базата в "Дианабад" в София, но дали ще продължат и след края на месеца не е ясно. "Тренираме, ще видим какво ще стане. Надявам се всичко да се оправи, защото ми остана само надеждата, иначе и аз бих зарязал всичко", завърши шампионът от Барселона '92.

Реклама
Реклама
Реклама