Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12203346 www.bgdnes.bg

Киряков чукна 55 с приятели!

Всичко е наред, здрав съм, работа има, доволен е юбилярят

С голямо празненство във Велико Търново отбеляза своя 55-годишен юбилей футболната легенда Илиян Киряков. Той събра вчера приятели и бивши колеги, за да ги почерпи подобаващо за двете петици в годините си. С типичното си чувство за хумор Кирячето развесели гостите и показа, че не е изгубил усмивката си.


"България Днес" също се включи в честитките към юбиляря и му пожела крепко здраве и радости в семейството.
"Много ви благодаря! Всичко е наред покрай мен, нормални са нещата. Здрави сме, работа има. Разбира се, че празнувам. Отбелязвам рождения ден с близки хора", бяха думите на Киряков, който е един от големите герои на великото американско лято през 1994 година, когато нашите сензационно стигнаха до бронзовите медали.
"Наслука!" също бе едно от най-честите пожеланията за Илиян, както и още по-големи трофеи. Известно е, че бившият футболист е запален рибар и често хваща въдицата, за да се откъсне сред дивата природа. Неотдавна той успя да улови 15-килограмов шаран от язовир в близост до град Севлиево. По време на излета бил с треньора Станислав Генчев.
"Много обичам да ходя на риболов. Язовирите не са ми приоритет обаче. Харесвам да ходя по реките, да си ловя черни мренки", признава Киряка.
Той е шампион с отбора на "Етър" през 1991 г., както и носител на Купата на БФС. Играе в ЦСКА, както и в отбори от Испания, Кипър и Шотландия. Роденият във великотърновското село Лесичери легендарен футболист бе треньор в "Етър", а в момента е дежурен делегат на мачове към Зоналния съвет на БФС - Велико Търново.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама