Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12410060 www.bgdnes.bg

Любо Пенев изгонен с камъни от "Армията"

Наказват ЦСКА-София след ексцесиите

С камъни, бутилки и грозни псувни бе изпратен от родния си стадион "Българска армия" Любослав Пенев след мача между ЦСКА-София и ЦСКА 1948, завършил 2:1 за домакините.

Фенове се изгавриха брутално с някои от най-големите си легенди като Любо, Стойчо Младенов и Радослав Здравков. Псувни на "Армията" отнесоха и по-нови доскорошни "червени" любимци като Методи Деянов и Валентин Илиев. Всички те са обявени за предатели, защото вече са част от омразния за повечето "армейци" ЦСКА 1948. Гаврата започна още преди мача, когато запалянковци оляха с бира и боклуци звездите на Стойчо и Любо на Алеята на славата пред стадиона. Върху тях бяха разпилени жълти стотинки и фалшиви пари с намека, че легендите са се продали.

Реклама

Грозните сцени се пренесоха и на стадиона по време на мача, когато озверелите фенове закрещяха "Любо кЕо" и "Стойчо Младенов пеЕт". Десетки запалянковци хвърляха бутилки, части от седалки и монети по представителите на гостите от 1948, начело с директора Добрин Гьонов. Единствено благодарение на стюардите и полицията не се стигна до физически сблъсък. Наложи се легендата Георги Велинов да брани бившия си съотборник Ради Здравков от побеснелите фенове. В крайна сметка представителите на гостите бяха помолени да напуснат стадиона, за да не се стигне до още по-голяма ескалация на страстите.

ЦСКА-София почти сигурно ще понесе тежко наказание заради ексцесиите. Делегатът на мача е сезиран за хвърлените предмети, сред които и камъни. "Червените" ще отнесат сериозна глоба и има вероятност да бъдат наказани с мач без публика.

Същевременно една от водещите фракции на феновете "Офендърс" се разграничи от гаврата с легенди като Любо и Стойчо. Организацията продължава да бойкотира мачовете, но взе отношение по скандала.

"Това, от което категорично се разграничаваме, са грозните прояви по адрес на Любо Пенев и Стойчо Младенов - обявиха от "Офендърс". - Никога и по никакъв начин не бихме оправдали постъпката на хората Любослав и Стойчо. Нито да я подкрепим. Но това, което са направили футболистите Пенев и Младенов, ще отеква завинаги в историята на нашия любим отбор. ЦСКА не е станал велик клуб от нищото. Десетки треньори и играчи са "трошили ръце и крака", за да изковат с пот на чело славата на нашия клуб. Псувайки, обиждайки и замеряйки тези хора, единствено нещо, което постигаш, е да плюеш на собствената си история и наследство. Неща, които за нас са меко казано недопустими."

Самият Пенев не отвърна на провокациите и остана невъзмутим въпреки грозните обиди.

"Имаше определени хора, които изнесоха някакво представление, с което опитаха да отклонят внимание от грешното и некадърно ръководство. Една поръчка, съвсем очаквано беше", каза Любо.

Реклама
Реклама
Реклама