Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12479226 www.bgdnes.bg

Райън Гигс отново пред съда

Райън Гигс тъкмо реши, че се е отскубнал от лапите на Темида и делото, което водеше срещу него бившата му приятелка Кейт Гревил, но не се получи. Бившата звезда на "Манчестър Юнайтед" ще бъде изправен пред повторен съдебен процес по обвинения, че е ударил с глава Кейт. Новината бе потвърдена вчера.

Твърди се, че бившият футболист (48) е нападнал 38-годишната PR-ка и я е тормозил в продължение на три години. Той беше изправен пред съда миналия месец с обвинения за нанесена телесна повреда и контролиращо и принудително поведение срещу Кейт между декември 2017 г. и ноември 2020 г. Гигс отрече и нападението с побой над сестрата на Кейт Ц Ема, на 1 ноември 2020 г. 

Реклама

След три седмици съдебни заседания и 22 часа и 59 минути разисквания съдебните заседатели не успяха да стигнат до присъда и процесът се провали. На изслушване на делото в Кралския съд на Манчестър вчера съдия постанови, че бившият футболен треньор на Уелс ще бъде съден повторно по обвинения в домашно насилие.

Датата на делото е определена за 31 юли 2023 г. Гигс, който е пуснат под гаранция, не се появи.

По време на шумния процес миналия месец, Кейт твърди, че е станала "роб на всяка от неговите нужди". Тя каза, че Гигс "ме накара да се почувствам, че трябва да направя това, което казва, в противен случай имаше последствия". Твърдения, които Гигс отрече.

Съдът изслуша и обвиненията на Кейт срещу тогавашния й партньор относно неговата изневяра, след като намерила "доказателство", че е изневерил с осем жени. Тогава, твърди тя, я е ударил с глава в лицето. По-късно стана ясно, че изневерите са с най-малко 12 жени и любовният живот на бившия ас на "Манчестър Юнайтед" беше разкрит. Самият той призна, че никога не е бил верен на никоя жена, включително Кейт и бившата съпруга Стейси Гигс.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама