Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12625324 www.bgdnes.bg

Григор Димитров с равносметка за сезона: Очаквах малко повече от себе си!

Григор Димитров е очаквал малко повече от себе си, но въпреки това е доволен от сезона си до момента. Най-добрият ни тенисист признава, че е имал здравословни проблеми на Ю Ес Оупън, където отпадна още във втория кръг. Гришо си е направил пълни изследвания и вече е в оптимална форма за старта си на "София Оупън".

"Разбирам, че за турнира е много важно да участвам - каза Григор на пресконференция. - Така се случват нещата в последните години, че турнирите са в странен график. Имаше много промени през последните две-три години, всичко беше много деликатно. За момента съм добре, след US Open имах време за почивка и равносметка. Имах генерални изследвания, за да видя дали съм във форма. Исках да тренирам всеки ден и да се чувствам добре, но след US Open не бях в кондиция не само за тренировките. Трябваше да съм максимално добре, затова отказах и Мец, целта беше да съм сто процента готов за София. Годината като цяло е добра, но очаквах малко повече от себе си в дадени моменти. Имаше малки контузии и проблеми, които пречеха, но това е тенисът. В този спорт има всяка седмица турнири и понякога, когато изпуснеш седмица без тренировка, изоставаш и губиш форма."

Реклама

Димитров разкри, че все още не е избрал нов треньор след раздялата си с Данте Ботини. "Обмислям още за треньор, решението беше взето и продължавам напред, без да бързам", каза Григор, който иска да се наслаждава на играта в София. "Гледам мач за мач, не считам някого за по-голям конкурент от друг - заяви Димитров. - Искам да си гледам от моята страна на мрежата и да се наслаждавам. Искам да прилагам нещата, които съм тренирал. Играл съм и съм побеждавал всички тенисисти в турнира и не се страхувам от никого."

Същевременно от "София Оупън" се отказа и Стан Вавринка. 37-годишният ветеран се контузи по време на полуфинала си на турнира в Мец срещу Александър Бублик (Казахстан). Според официалната информация швейцарецът има контузия на подколянното сухожилие на левия крак.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама