Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12718816 www.bgdnes.bg

Изкуствен терен плаши "Лудогорец"

Изкуствен терен плаши "Лудогорец" преди  гостуването на финландския ХИК в Лига Европа. Мачът е изключително важен за българския шампион, като победа ще отвори път на "орлите" към преодоляване на групата. В момента "Лудогорец" дели второто място с "Рома", като двата тима имат по три точки, а лидер е "Бетис" с 6. Последен е ХИК без спечелена точка. До края на груповата фаза остават още три мача.

Освен изкуствената настилка "Лудогорец" се подготвя и за студено време в Хелзинки. Температурите се очаква да паднат под 10 градуса, като е възможно да превали и дъжд. Това ще повиши и опасността от контузии, които се получават по-често на изкуствена трева.

Реклама

"Да започнем оттам, че теренът е изкуствен - това изравнява силите. Те играят постоянно на изкуствен терен вкъщи, а ние рядко - коментира звездата на "Лудогорец" Кирил Десподов. - Това ще е от голямо значение. Със сигурност ХИК е доста дисциплиниран в защита и добре пренася топката в нападение. Имат силни футболисти и ни очаква тежък двубой. И те имат здрави футболисти, ние също. Очакваме здрава битка. Надявам се да излезем победители и да вземем трите точки."

Техническият директор на българския шампион Козмин Моци постави за цел минимум спечелването на точка във Финландия. "Знаем, че ни чака тежък мач на изкуствен терен - каза Моци. - Вярвам на момчетата, че можем да се върнем от там с точка или три. ХИК са добър отбор. Шампиони са от доста години. Те познават терена, а ние отиваме там и не знаем какво ни чака. Играхме във Вилнюс на такъв терен и можем да кажем, че не сме се справили много добре. В края на срещата се класирахме за групите, но като мач беше много тежко."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама