Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12865430 www.bgdnes.bg

Йомов тренира сам преди присъдата

Националът с минимален шанс за намаляване на наказанието

Георги Йомов тренира сам по програма, която да му позволява да поддържа определено ниво на спортната си форма, в очакване на окончателна присъда от УЕФА по делото за използване на забранени стимуланти.

Футболистът няма право да се включва в отборните занимания на ЦСКА-София, това може допълнително да утежни ситуацията, коментира пред "България Днес" експертът по спортно право Георги Градев. Според запознати шансовете на Йомов да се размине поне с минимално наказание са нищожни. Най-вероятно футболистът ще "изгори" за 4 години, като трябва да скача до небето от радост, ако санкцията е за по-кратък период.

Реклама

Проблемът е, че забраненият стимулант, който е открит в допинг пробата на Йомов, много трудно може да попадне случайно в организма, разкриват специалисти. Твърди се, че става дума за вещество, използвано от закоравели фитнес маниаци, но то е в забранения списък за употреба от професионални футболисти.

"В случая Йомов се нуждае не просто от адвокат, а от магьосник", това е красноречивият коментар по темата на Георги Градев. Окончателно решение по казуса се очаква в близко бъдеще. Дори и футболистът да бъде наказан за срок, по-малък от 4 години, остава въпросът какво ще прави той през това време и в каква форма ще се намира, когато най-после му бъде разрешено отново да се върне на терена.

В началото на месеца се появи информация, че в УЕФА вече има взето решение Йомов да бъде наказан за 4 години. Тогава от ЦСКА-София реагираха с позиция по случая.

"Информацията в медиите за наказанието на Георги Йомов не отговаря на истината. Бихме искали да заявим, че излязло ново наказание няма. Нито един отговорен орган не се е произнесъл по случая. В сила е единствено наложената на 25.09.22 г. санкция от 90 дни забрана за игра. Изслушванията все още текат, а на Георги му предстои да внесе своята защита пред съответните институции."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама