Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12915952 www.bgdnes.bg

"Бетис" почете Туньо в Разград

Испанският клуб "Бетис" не е забравил една от своите легенди Трифон Иванов. Железният български защитник бе почетен от "зелено-белите" по време на снощното им гостуване на "Лудогорец" в Разград от Лига Европа. Туньо игра за испанския тим в периода 1990-1993 г., като записа 52 мача и 9 гола.

Местното издание BeSoccer използва случая, за да публикува любопитен спомен на привърженик на "Бетис".

Реклама

"По време на една предсезонна подготовка бях 16-годишен и посетих базата на тима. Тогава Трифон Иванов пристигна с колата си, отвори прозореца и ме извика. Даде ми 5000 песети, за да му купя две кутии цигари. След това ми остави и рестото от 4400 песети", разказа Дани Бесера.

Още интересни случки за периода на Туньо в "Бетис" са разказани в биографичната книга "Трифон Иванов-Железния", чието допълнено второ издание е на пазара.

Коментар

Признание към великия!

Вчера футболният клуб "Бетис" гостува в България и ни накара да се гордеем. С една родна легенда, която вече не е между живите. Железният защитник Трифон Иванов си отиде от този свят преди повече от 6 години, но не е забравен от никой.

Помнят го навсякъде, където е минал. С гениалните му качества, с непокорния нрав и убийствените шеги. Испанците почетоха нашия герой. Така се прави! Не са много българите, оставили истинска диря по света. Четвъртият от САЩ '94 още стряска сънищата на германците, но въпреки това е обичан от всички. Доказва го любовта на "Бетис" от град Севиля.

В Австрия Туньо също е богопочитан. Когато си отиде, двата градски съперника от Виена "Рапид" и "Аустрия" се обединиха и играха дерби в почит на големия футболист. Благодарим ти, Трифоне, че ни караш да сме горди с теб дори когато вече те няма. Футболният свят помни своите герои. И те остават завинаги живи в сърцата на запалянковците. У нас обичаме да хулим легенди на противникови отбори. Затова може само да се учим за това как се уважава и почита една неизгасваща звезда. Поклон, Туньо!

Реклама
Реклама
Реклама