Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12966378 www.bgdnes.bg

Наско с нов ултиматум към Боби

Продължава войната по оста "Левски" - Български футболен съюз. Ръководството на "сините" излезе с поредна декларация, в която настоява за свикване на нов изборен конгрес. Бившите съотборници в националния отбор на България Наско Сираков и Борислав Михайлов очевидно вече не са в никак топли взаимоотношения, а разривът между тях става все по-голям.

Голмайстор щ1 на "Герена" постави ултиматум към Боби да обяви до 20 декември дата за конгрес. В противен случай "сините" заплашиха, че ще задействат това по свои законови начини.

Реклама

"Уважаеми ръководители на БФС, през последните месеци ръководството на ПФК "Левски" ежедневно се справя с наистина големите проблеми, наследени в клуба. Това става благодарение на безпрецедентната подкрепа на многобройните ни привърженици и доверието им към нас.

Точно обратното - през последните повече от 15 години вие не само не решихте, а задълбочихте проблемите пред българския футбол, като превърнахте България в една от най-изостаналите страни във футболна Европа.

Затова още веднъж ви призоваваме най-късно до 20 декември 2022 г. да обявите дата за извънреден изборен конгрес, който да се проведе прозрачно и честно и да постави основите на нов тип управление в българския футбол. В противен случай ще го направим ние, по всички правила на закона и Устава на БФС, които, бъдете сигурни, добре познаваме", пише в декларацията от ръководството на "Левски". Точно преди година Сираков също имаше критики към управлението на БФС, но въпреки това даде гласа си за Боби.

"Аз съм може би малко старомоден, но не мога да задраскам едно 40-годишно приятелство с лека ръка. Боби Михайлов няма да загуби конгрес с глас на "Левски" против него. Надявам се да намери сили в него, тъй като БФС се превърна в една архаична организация и наистина има нужда от рестарт", бяха думите на Наско тогава. Днес все повече елитни клубове публично се обявиха срещу настоящото ръководство на футболната централа. Единствените, които все още плътно стоят зад Боби, са отборите, чиито президенти присъстват в Изпълкома. Това са "Лудогорец" на Кирил Домусчиев и "Локомотив" (Сф) на Иван Василев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама