Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12994225 www.bgdnes.bg

Проблеми за Младен Кръстаич в националния

Националният селекционер Младен Кръстаич има немалко проблеми преди предстоящите приятелски срещи с Кипър и Люксембург. Голяма част от националите не са в оптимално състояние, други са контузени, а трети не играят редовно в клубовете си. На 16 ноември България гостува на Кипър в Ларнака, а на 20 ноември е визитата на "лъвовете" в Люксембург.

Единственият българин, който играе редовно в елитно първенство, Илия Груев, също притесни сръбския треньор. Халфът получи контузия при победата на "Вердер" с 2:1 над "Шалке 04" в германската Бундеслига и бе заменен в средата на второто полувреме. През първата част срещу него бе извършено грубо нарушение, като болките продължиха и това наложи изваждането му от терена. Груев има проблеми с десния адуктор, но според първоначалните информации травмата не е тежка и халфът би трябвало да е на разположение на Кръстаич.

Реклама

От състава на националния отбор отпадна Илиян Стефанов от "Левски". Халфът е с контузия в глезена, след като срещу него бе извършен груб фаул по време на мача с ЦСКА 1948. Стефанов почти сигурно няма да може да играе до края на годината.

В недобро състояние е и капитанът на националите Кирил Десподов. Звездата пропусна последните няколко мача на "Лудогорец" в българското първенство и се появи като резерва при загубата с 1:3 от "Рома". На Десподов определено му липсва игрова практика, което е още един проблем за Кръстаич. Официалната причина за продължителното отсъствие на Десподов е възпален нерв за бедрото, но упорито се говори и за противоречия между него и треньора Анте Шимунджа.

Неяснота има и със състоянието на централния защитник Пламен Гълъбов. Бившият бранител на ЦСКА бе сменен още в 34-ата минута при загубата на неговия "Макаби" (Нетаня) с 1:3 от "Апоел" (Хадера) в израелското първенство. Засега няма информация дали причината за ранното му изваждане от терена е контузия или треньорско решение.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама